Handbal feminin: Danemarca invinge Romania

0
157
Handbal feminin: Danemarca invinge Romania 1
Handbal feminin: Danemarca invinge Romania

Romania a disputat ultimul și cel mai important meci din Grupa Principala II de la EURO – 2016, împotriva Danemarcei, meci pe care din păcate l-a pierdut cu scorul de 17-21 și ratează astfel șansa de a ajunge în Semifinalele competiției.

Au evoluat echipele:
Romania: Paula Ungureanu (6 mingi apărate), Denisa Dedu (2 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (1), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (3), Cristina Florică, Cristina Laslo (2), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (1), Oana Manea (1), Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan, Laura Chiper. Selecționer: Ambros Martin.

Danemarca: Sandra Toft (15 mingi apărate), Althea Rebecca Reinhardt — Anna Sophie Okkels, Maria Fisker (1), Anne Mette Hansen (9), Kathrine Heindahl, Lotte Grigel, Stine Bodholt Nielsen (3), Mette Tranborg (4), Anne Cecilie Dornonville De La Cour (1), Trine Ostergaard Jensen (1), Stine Jorgensen (2), Line Haugsted. Selecționer: Klavs Bruun Jorgensen.

Citeste si :  Concurs : Castiga o invitatie la meciul de handbal feminin S.C.M Craiova - H.C. Zalau

Au arbitrat spaniolii Andreu Marin și Ignacio Garcia.

Deși meciul a început foarte bine pentru fetele noastre și în minutul 8 scorul arăta 4-3 pentru Buceschi (marcatoarea primelor 4 goluri ale echipei noastre), în cele din urmă Toft a avut câștig de cauză. Cu 15 intervenții aceasta a contribuit la succesul echipei sale și a fost desemnată MVP-ul partidei la capătul celor 60 de minute.

În prima parte Romania a luptat foarte mult în atac dar din păcate n-a reușit să treacă de zidul creat în apărare de echipa daneză. Au reușit de câteva ori să le surprindă pe daneze prin atacuri în extrema stângă dar din păcate mingile expediate de Iuganu n-au prins cadrul porții.

Partea secundă a început foarte prost pentru echipa noastră care din minutul 33 până în minutul 43 nu a reușit să înscrie. Începând cu minutul 45 (13-19) a urmat o perioada mai bună pentru apărarea noastră, de acestă dată Danemarca fiind echipa care nu a reușit să marcheze vreme de zece minute (min.55 / 15-20). Dar fără o îmbunătățire evidentă a jocului în atac, România nu a reușit să revină în meci. În cele din urmă Romania se vede învinsă cu 17-21.

Citeste si :  Viorica Dancila, gafa colosala de Ziua Imnului !

În concluzie România urmează să se lupte pentru locurile 5-6 la acest turneu final. Clasarea Romaniei pe unul dintre locurile 5-6 nu este neapărat un eșec, așa cum ar putea părea la prima privire, când ne gândim că am fost la un pas de semifinale, dar dacă ne gândim că am ajuns la acest European cu foarte multe accidentări în lotul de bază și cu un staff tehnic nou și o mulțime de tinere jucătoare nou venite care au nevoie de timp pentru a se adapta la sistemul de joc, realizăm că de fapt această clasare pe unul dintre locurile 5-6 este un succes.

Citeste si :  Mare atentie romani ! Produsele congelate "Greenyard" din Ungaria, sursa de contaminare cu Listeria, au fost distribuite si in Romania

Acestă aventură de la EURO – 2016, mai poate fi considerată un succes și prin prisma faptului că am putut descoperit astfel jucătoare tinere care au jucat încântător și a căror evoluție anunță un viitor promițător pentru Naționala Romaniei de handbal feminin.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.