Haos total in Bulgaria! Au fost scene violente în faţa parlamentului bulgar.

0
490

Este haos total la granița cu România. Situația a devenit din ce în ce mai gravă. În urmă cu doar câteva ore, podul spre țara noastră a fost blocat. Situația a scăpat de sub control.

Au fost scene violente în faţa parlamentului bulgar. Zeci de persoane au fost rănite, iar altele arestate în timpul unei manifestaţii organizate împotriva premierului Boiko Borisov.

În timp ce afară situaţia era extrem de tensionată, în interiorul legislativului de la Sofia, şeful guvernului a primit undă verde pentru a-şi lansa controversatul proiect de modificare a Constituţiei.

Tensiunile între protestatari şi forţele de ordine au degenerat în momentul în care manifestanţii au încercat să blocheze accesul oficialilor în parlament. Demonstranţii au aruncat spre forţele de ordine cu ouă, pietre şi roşii.

Apoi, forţele de ordine au intervenit în forță. Au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea şi a permite accesul deputaţilor în clădirea legislativului. La un moment dat, protestatarii au încercat să dărâme cordonul de securitate şi să răstoarne o maşină a jandarmeriei.

Câţiva jurnalişti au fost prinşi în mijlocul conflictului dintre cele două tabere. Cel puţin 45 de persoane au fost duse la spital, majoritatea cu iritaţii oculare şi probleme respiratorii provocate de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine.

“Nu ştiu exact ce m-a lovit, dar credeţi că e normal să se întâmple asta? Poliţiştii sunt nişte trădători! Trebuie izgoniţi din ţară! ”, a spus un protestatar, completat de un altul. “Eu am protestat paşnic, dar poliţia m-a luat la bătaie”, a acuzat acesta.

Pe ordinea de zi a Parlamentului a fost discutarea unei noi Constituţii propuse de premierul Boiko Borisov. Dintr-un total de 240 de deputaţi, 127 şi-au dat acordul pentru ca şeful conservator al guvernului să iniţieze dezbaterile pe acest subiect, care ar urma să dureze mai multe luni, în ciuda nemulţumirii militanţilor anticorupţie.

De două luni, bulgarii ies în stradă cerându-le demisia premierului şi procurorului general, pe care îi acuză de corupţie şi practici mafiote. Boiko Borisov este la putere din 2009 şi refuză să demisioneze. La Ruse, opozanţii lui Borisov au blocat podul peste Dunăre până aproape de lăsarea serii, iar în faţa Parlamentului de la Sofia, o parte dintre manifestanţi au continuat să protesteze şi azi-noapte, conform ProTV.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.