Hipodromul din Craiova intra in reabilitare

0
379

Hipodromul din Craiova intra in reabilitare 1Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu” a ajuns, din nou, in atentia autoritatilor municipale craiovene, acesta fiind departe de ceea ce ar trebui sa reprezinte un teren amenajat pentru desfasurarea curselor de cai si pentru pregatirea sportivilor.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a spus ca anul acesta vor fi alocati bani pentu efectuarea studiului de fezabilitate.

„Am vizitat, marti, Hipodromul din Parcul Romanescu, preluat anul trecut in patrimoniul Primariei Craiova. Anul acesta o sa bugetam studiul de fezabilitate pentru modernizarea si revitalizarea acestuia astfel incat sa corespunda cu noile standarde din domeniu si sa il readucem la gloria din 1903 atunci cand era cel mai mare si mai modern din sud-estul Europei”, a precizat Genoiu.

Citeste si :  Codurile de vreme rea, PRELUNGITE! Un nou val de GER si NINSOARE in Oltenia !

Consiliul Local al municipiului Craiova a votat, in cadrul sedintei din luna februarie a anului trecut, trecerea hipodromului situat in Parcul „Nicolae Romanescu” din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, in domeniul public al municipiului Craiova si in administrarea consiliului local.

Conform proiectului de hotarare, Consiliul Local al municipiului Craiova se obliga sa realizeze lucrari de modernizare a hipodromului in termen de zece ani de la data preluarii.

Citeste si :  Accident fara victime pe Rocada...

Fara alta varianta, iubitorii echitatiei se antreneaza si in aceste conditii, doar ca, spunea Sergiu Pistorel, instructorul din cadrul CSM Craiova, Sectia Calarie, pentru a ajunge la sport de performanta se impune o serie de investitii.

„Am avea nevoie de multe lucruri ca sa putem ajunge la un nivel de performanta. In primul rand, ne lipseste un manej acoperit, o cladire unde, daca ninge sau ploua, sportivii sa poata sa-si execute antrenamentele in conditii bune. Tinand cont ca noi ne ocupam numai cu sarituri peste obstacole, ca disciplina, ne-ar trebui o garnitura de obstacole noua, colorata cu diverse forme, asa cum intalnim in concursurile de specialitate. De fapt, ne lipsesc mai multe dotari, dar acestea sunt cele care ne dor mai tare si am avea mare nevoie.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.