Horatiu Buzatu : MApN a renunțat la ideea demolării Castelului de Apă aflat în incinta Spitalului Militar

0
353

“Am câteva vești bune de pe frontul salvării Castelului de Apă aflat în incinta Spitalului Militar. După ce la sfârșitul lunii trecute Institutul Național al Patrimoniului a cerut Direcției pentru Cultură a Județului Dolj să pornească procedura de clasificare, iată că și Ministerul Apărării Naționale se implică! Astfel, săptămâna trecută s-a dispus inițierea unor discuții la nivel local, cu scopul de a se face propuneri concrete care să conducă la întocmirea unui proiect și la obținerea fondurilor necesare reabilitării construcției.

Pentru noi este o dovadă că la nivelul MApN s-a înțeles care este valoarea istorică a clădirii și că, urmare a acestei înțelegeri, s-a renunțat la ideea demolării în favoarea unei preluări de către autoritățile locale. De altfel, vă rog să observați că în conformitate cu precizările făcute de direcția Spitalului, clădirea este construită în 1865, ceea ce o face să fie printre cele mai vechi clădiri de acest tip din lume. Repet: nu din Oltenia, nu din România, nu din Europa, ci din lume!

În egală măsură, considerăm că din acest punct este nevoie și de implicarea Consiliului Local sau, la fel de bine, a Consiliului Județean. Oricare dintre aceste două instituții are (în baza atribuțiilor prevăzute de lege), nu doar posibilitatea, ci și datoria de a prelua Castelul de Apă și de a purcede fără întârziere la reabilitarea sa.

În acest context, cred că este obligatoriu ca la discuțiile ce vor fi purtate la inițiativa MApN, să fie invitați și reprezentanți ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Municipal și Consiliul Județean, deoarece o eventuală decizie de preluare trebuie supusă unei viitoare hotărâri de consiliu.” a declarat Horatiu Buzatu.
Horatiu Buzatu : MApN a renunțat la ideea demolării Castelului de Apă aflat în incinta Spitalului Militar 1

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.