Hrana pacientilor SCJU Craiova este asigurata de o firma care nu detine autorizatie sanitar veterinara!

0
560

Societatea de catering care furnizeaza hrana pacientilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova nu detine autorizatie sanitar veterinara de functionare. Acest lucru a fost constatat in urma controalelor efectuate de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj, care au decis ieri interzicerea desfasurarii activitatii firmei SC. ANSAMBLE CATERING, pana la intrarea sa in legalitate. In ciuda acestui lucru, mancarea este distribuita in continuare bolnavilor, conform afirmatiilor facute de conducerea SCJU Craiova.

In urma acestor verificari efectuate la punctul de lucru al firmei Ansamble Catering & Service SRL, situat pe strada Nicolae Romanescu, nr. 112, s-a dispus, marti, interzicerea desfasurarii activitatii de catering a societatii respective, incepand cu data de 7 ianuarie. Firma a si fost amendata cu suma de 10.000 de lei.
„Mentionam ca operatorul economic nu este autorizat sanitar veterinar”, se arata in ordonanta care prevede interzicerea activitatii de livrare a mancarurilor preparate.

In aceeasi ordonanta se specifica faptul ca activitatea poate fi reluata dupa ce reprezentantii firmei dovedesc ca au remediat deficientele constatate de catre inspectori si ca vor asigura conditiile sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor.

In cazul in care unitatea va continua sa deruleze activitatea de catering in conditiile gasite la data efectuarii controlului, aceasta risca sa fie amendata contraventional sau penal.

Firma de catering si-a inceput activitatea de la 1 ianuarie 2020, serviciile oferite de aceasta avand un pret mult mult mai mare comparativ cu societatea SC ELCOMEX SRL, cea care a asigurat ani la rand hrana bolnavilor si care a investit in blocul alimentar al spitalului pentru ca acesta sa fie la standarde moderne. In prezent, acest bloc alimentar este inchis, iar vechiului furnizor de hrana al carui contract expira abia in luna iulie a acestui an, i-a fost interzis accesul, conform informatiilor oferite de catre Doru Mitrache, administratorul SC ELCOMEX SRL

„Aveam contract cu SCJU Craiova pana pe 1 iulie 2020, insa acesta nu a mai fost respectat. Am investit in acest spital si am creat un bloc alimentar modern, iar acum ne-a fost interzis accesul. Nu ni s-a dat voie nici macar sa ne luam produsele. Toate preparatele au ramas acolo si risca sa devina o adevarata bomba epidemiologica. Nu ne-au anuntat, nu ne-au spus nimic. De la 1 ianuarie ni s-a interzis accesul. Pe 30 septembrie 2019 a avut loc o licitatie pentru firma de catering la care am participat noi si aceasta firma. Firma a pretins un pret mai mare decat al nostru, nu avea autorizatie sanitar-veterinara, nu aveau un spatiu special amenajat si totusi a castigat licitatia.”, afirma Doru Mitrache, reprezentantul SC ELCOMEX SRL

Hits: 2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.