Impediment pentru dezvoltarea economica a Romaniei

0
78

Impediment pentru dezvoltarea economica a Romaniei 1Taxele platite pe carburanti dezavantajeaza Romania si incetinesc cresterea economica, plasand-o peste media mondiala, conform unui studiu realizat de reteaua internationala de consultanta.

Companiile din Romania platesc taxe cu 4% mai mari decat media la nivel mondial, pentru carburanti. Conform studiului, in Romania, taxele reprezinta in medie medie 52% din costul pretului benzinei si 48% din costul pretului motorinei, spre deosebire de media de la nivel mondial de 50% si respectiv 44%, se arata intr-un comunicat oficial.

Marea Britanie este tara cu cele mai mari taxe in studiul UHY. Aici taxele sunt pana 60% din costul pentru motorina, in vreme ce in Germania aceasta valoare este de 53% din cost.

Citeste si :  Crește costul standard per elev/școlar pentru învăţământul preuniversitar

Sursele informeaza ca, in septembrie 2018, Ministerul de Finante al Romaniei a propus posibilitatea eliminarii supra-accizei la combustibil. In septembrie 2017, Guvernul a majorat acciza pentru combustibili, insa aceasta masura a generat venituri mai mici decat se estima.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Cea mai mare retea de benzinarii din Romania este controlata de Petrom si este formata din 542 de statii. Rompetrol este al doilea mare jucator din aceasta piata, cu un total de 405 puncte de alimentare. Rusii de la Lukoil detin o retea formata din 301 statii, iar MOL Romania este prezent cu 142 de puncte de alimentare.

Citeste si :  Ciolos : "Constat că discuția mea telefonica cu domnul Liviu Dragnea a produs ceva tulburare."

Daca, strict ipotetic, in Romania, nu s-ar mai plati acciza -despre care Bogdan Chiritoiu spune ca este deliberat pusa de stat la un nivel ridicat, pentru a ne face sa mergem mai putin cu masina si sa reducem poluarea- carburantii ar costa sub 3 lei pe litru.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.