Impozite neplătite de milioane de euro la companiile de ride-sharing din București

0
958

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) anunță că a luat măsuri active de combatere a evaziunii fiscale în diverse sectoare din România, iar cea mai recentă investigație a acestora a scos la iveală o pagubă impresionantă de peste 9,7 milioane de lei la bugetul național. Investigația s-a concentrat asupra unui singur operator economic din București care activează pe piața transportului alternativ de călători, scoțând la iveală o rețea de abateri financiare care a privat statul de veniturile care i se cuveneau.

Inspectorii DGAF, în demersurile lor permanente de combatere a evaziunii fiscale și de asigurare a respectării reglementărilor fiscale, au vizat această societate anume în urma analizelor de risc și a informațiilor colectate de instituție. Ancheta a scos la iveală o serie de acțiuni deliberate menite să reducă obligațiile fiscale ale societății, umflând în mod artificial TVA-ul deductibil și subdeclarând veniturile.

Una dintre principalele constatări a fost că societatea nu a înregistrat cu exactitate toate veniturile generate prin intermediul platformelor de ride-sharing, reducând astfel taxa pe valoarea adăugată (TVA) datorată bugetului de stat. În plus, s-a constatat că societatea a umflat în mod ilegal TVA deductibilă prin înregistrarea unor achiziții fictive de combustibil, reducându-și și mai mult obligațiile fiscale.

O altă problemă semnificativă care a ieșit la iveală în timpul inspecției a fost manipularea obligațiilor fiscale legate de forța de muncă a societății. S-a descoperit că societatea declara și plătea contribuții pentru contracte individuale de muncă cu fracțiune de normă de două ore, în ciuda faptului că angajații săi lucrau mult mai multe ore și câștigau venituri nete mai mari decât cele declarate oficial.

DGAF anunță că va continua aceste acțiuni de control și în viitor. Antifrauda îi îndeamnă pe toți operatorii economici să declare și să impoziteze cu exactitate veniturile obținute din activitățile lor.

Ca răspuns la constatările investigației, compania de ride-sharing din București s-ar putea confrunta cu sancțiuni substanțiale și consecințe juridice pentru acțiunile sale, pe lângă rambursarea impozitelor datorate bugetului de stat.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.