ÎMPREUNĂ pentru Oltenia! Aniversare 110 ani de la nașterea Mariei Tănase!

0
218

Luni, 25 septembrie, Asociația La blouse roumaine, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă Craiova celebrează 110 ani de la nașterea Mariei Tănase. În cadrul evenimentului, va fi lansat proiectul cultural-educațional ”Împreună pentru artă”, sub forma unor ateliere interactive, ce vor explora modul în care doi mari artiști români, Maria Tănase și Constantin Brâncuși, au interpretat și elevat moștenirea culturală românească și universală, dăruind-o lumii întregi.

Cu această ocazie a avut loc la Sala Oglinzilor a Muzeului de Arta Craiova, vernisarea expoziției temporare ”Împreună pentru artă”, ce prezintă o parte din valoroasa colecție Maria Tănase adin patrimoniul Muzeului Olteniei Craiova.

Costume de scenă, piese de mobilier, tablouri și documente oficiale, care au aparținut Mariei Tănase, sunt expuse, în perioada 25 -29 septembrie, la Palatul Jean Mihail, azi Muzeul de Artă Craiova, unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen, din România. Călătoria expozițională continuă în Cabinetul Brâncuși și în Centrul Internațional „Constantin Brâncuși”, completând o perspectivă inedită a parcursului creativ străbătut de cei doi artiști.

Foto Facebook : Muzeul Olteniei

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.