In ce comisii ale Parlamentului European au intrat europarlamentarii romani

0
216

Parlamentul European a votat miercuri asupra numarului de eurodeputati din cele 20 de comisii si 2 subcomisii, iar grupurile politice au anuntat ulterior componenta acestora.

Decizia cu privire la componenta comisiilor si subcomisiilor apartine grupurilor politice din Parlamentul European. In actualul legislativ, activeaza sapte grupuri, la care se adauga factiunea deputatilor neafiliati.

Toti cei 32 de eurodeputati romani sunt membri in cel putin una dintre comisiile Parlamentului, unii propunandu-si chiar o activitate foarte intensa. Spre exemplu, Claudiu Manda este membru in trei comisii, iar Rovana Plumb este membru al unei singure comisii, dar figureaza ca membru supleant in nu mai putin de patru.

Romanii activeaza in cadrul a 15 comisii si a celor doua subcomisii, dar cinci dintre comisii nu au niciun reprezentant din Romania, respectiv Comisia pentru Dezvoltare (DEVE), Comisia pentru Pescuit (PECH), Comisia pentru Cultura si Educatie (CULT), Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) si Comisia pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen (FEMM).

Spre ce comisii s-au orientat europarlamentarii romani:

Clotilde Armand – Renew Europe/USR – este membra in Comisia de Bugete (BUDG) si membru supleant in Comisia pentru Transport si Turism (TRAN).

Carmen Avram – Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor S&D/PSD – este membra a Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) si membru supleant in Comisia pentru afaceri economice si monetare (ECON) si Comisia pentru pescuit (PECH).

Traian Basescu – Partidul Popular European PPE/PMP – este membru in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) si in Subcomisia pentru securitate si aparare (SEDE).

Adrian-Dragos Benea – S&D/PSD – este membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) si membru supleant al Comisiei pentru Transport si Turism.

Vasile Blaga – PPE/PNL – membru al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si membru supleant in Comisia pentru industrie, cercetare si energie (ITRE).

Citeste si :  Liviu Dragnea: "Sunt forte politice, si nu numai, care vor puterea pe o alta cale decat cea democratica"

Ioan-Rares Bogdan – PPE/PNL – membru al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si membru supleant in Comisia pentru industrie, cercetare si energie si in Comisia pentru afaceri externe.

Vlad-Marius Botos – Renew/USR – membru in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor (IMCO) si membru supleant in Comisia pentru dezvoltare regionala.

Daniel Buda – PPE/PNL – membru in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala si membru supleant in Comisia pentru dezvoltare regionala si in Comisia pentru afaceri juridice (JURI).

Cristian-Silviu Busoi – PPE/PNL – membru in Comisia pentru afaceri economice si monetare si in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) si membru supleant in Comisia pentru comert international (INTA) si in Comisia pentru petitii (PETI).

Dacian Ciolos – Renew/PLUS – ca lider al grupului Renew Europe, participa la reuniunile Conferintei Presedintilor si este si membru al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Tudor Ciuhodaru – S&D/PSD – este membru al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne si membru supleant in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara.

Corina Cretu – S&D/Pro Romania – este membru in Comisia pentru control bugetar si in Comisia pentru dezvoltare regionala si membru supleant in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Gheorghe Falca – PPE/PNL – membru in Comisia pentru transport si turism si in Comisia pentru petitii si membru supleant in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale (EMPL).

Cristian Ghinea – Renew/USR – membru in Comisia pentru control bugetar si in Comisia pentru dezvoltare regionala si membru supleant al Comisiei pentru afaceri constitutionale (AFCO).

Maria Grapini – S&D/PSD – membru in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor si in Comisia pentru afaceri constitutionale si membru supleant al Comisiei pentru control bugetar.

Citeste si :  Nicolae Giugea (PNL): E haiducie fiscala! Cat pierde Craiova?

Mircea-Gheorghe Hava – PPE/PNL – este membru in Comisia pentru dezvoltare regionala si membru supleant al Comisiei pentru bugete.

Claudiu Manda – S&D/PSD – este membru in Comisia pentru afaceri externe, Comisia pentru control bugetar si in Subcomisia pentru securitate si aparare. Este membru supleant in Comisia pentru bugete si in Subcomisia pentru drepturile omului (DROI).

Marian-Jean Marinescu – PPE/PNL – este membru al Comisiei pentru transport si turism si membru supleant in Comisia pentru control bugetar si in Comisia pentru industrie, cercetare si energie.

Dan Stefan-Motreanu – PPE/PNL – este membru al Comisiei pentru piata interna si protectia consumatorilor si nembru supleant in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala si in Comisia pentru cultura si educatie.

Siegfried Muresan – PPE/PNL – este membru al Comisiei pentru bugete si membru supleant al Comisiei pentru afaceri economice si monetare.

Dan Nica – S&D/PSD – este membru al Comisiei pentru industrie, cercetare si energie si membru supleant in Comisia pentru afaceri externe.

Dragos Pislaru – Renew/PLUS – este membru in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale si membru supleant in Comisia pentru afaceri economice si monetare si in Comisia pentru industrie, cercetare si energie.

Rovana Plumb – S&D/PSD – este membru al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant in Comisia pentru afaceri economice si monetare, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Comisia pentru dezvoltare regionala si in Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM).

Citeste si :  Nicolae Giugea ,deputat PNL Dolj : PNL face ceea ce PSD-ul ar fi trebuit sa faca demult si demareaza constructia celui mai important spital din Oltenia

Nicolae Stefanuta – Renew/USR – este membru in Comisia pentru bugete si in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant al Comisiei pentru piata interna si protectia consumatorilor.

Ramona Strugariu – Renew/PLUS – este membra a Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne si membru supleant in Comisia pentru control bugetar si in Comisia pentru petitii.

Cristian Terhes – S&D/PSD – este membru in Comisia pentru transport si turism si in Comisia pentru petitii.

Eugen Tomac – PPE/PMP – este membru al Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale si al Subcomisiei pentru drepturile omului.

Dragos Tudorache – Renew/PLUS – membru in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne si membru supleant in Comisia pentru afaceri externe si in Subcomisia pentru securitate si aparare.

Mihai Tudose – S&D/Pro Romania – este membru al Comisiei pentru comert international si membru supleant in Comisia pentru afaceri economice si monetare.

Adina-Ioana Valean – PPE/PNL – este membru in Comisia pentru industrie, cercetare si energie si membru supleant in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara.

Lorant-Gyorgy Vincze – PPE/UDMR – este membru in Comisia pentru afaceri constitutionale si in Comisia pentru petitii si este membru supleant in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne.

Iuliu Winkler – PPE/UDMR – este membru al Comisiei pentru comert international si membru supleant al Comisiei pentru cultura si educatie (CULT).

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.