In Craiova nu se mai poate respira din cauza mirosului insuportabil degajat de la groapa de gunoi de la Mofleni

0
848

In Craiova nu se mai poate respira din cauza mirosului insuportabil degajat de la groapa de gunoi de la Mofleni 1Mirosurile provenite de la groapa de gunoi a Craiovei sesizate de cetateni si de presa,

Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie – A.M.P.M.E. se implica in identificarea surselor de miros si protectia cetatenilor afectati

In ultimele zile oamenii se plang din ce in ce mai mult de un miros persistent care s-a intetit emanand in diverse zone ale orasului, in unele cartiere mai putin si in altele mai mult. Mai multi locuitori interogati au confirmat ca aerul este greu de respirat asa cum confirma mass media.  

Temperaturile din ce in ce mai ridicate afecteaza si mai mult duhoarea pestilentiala, din ce in ce mai greu de suportat de catre cetatenii Craiovei.

In ciuda insistentelor si masurilor impuse de autoritatile care se ocupa de monitorizarea activitatii operatorului Eco Sud, administrator al gropii de gunoi, a amenzilor care i-au fost aplicate acestuia din urma, Gheorghe Calinoiu, Directorul Garzii de Mediu Dolj, a declarat ca levigatul este inca acumulat in rigole si ca acesta ar reprezenta sursa mirosului asa cum sustine Digi24 in reportajul din data 15.07.2018.

Vineri, 13 iulie, acesta s-a deplasat la groapa de gunoi depistand unele nereguli, la sesizarea cetatenilor si a unor autoritati locale care au confirmat ca au simtit mirosul cerand institutiilor competente sa rezolve problema.

Acesta sustine ca va efectua controale si verificari ulterioare pentru a constata masurile luate de catre Eco Sud pentru remedierea situatiei.

Eco Sud, contactat pentru a i se cere explicatii pentru stadiul realizarii masurilor impuse de Garda de Mediu, nu are comentarii la adresa acestei situatii, nu are persoane disponibile a oferi raspunsuri si refuza orice replica.

Gheorghe Calinoiu, Comisar Sef al Garzii de Mediu Dolj, a declarat presei ca rigolele de la baza gunoiului  sunt pline cu levigat generat de acumularea in gunoi a apei invechite:

”Am primit mai multe sesizari referitoare la mirosul din oras. Am mers la depozit si am gasit nereguli si cauza mirosului. Acesta provine de la levigatul adunat pana la refuz in rigolele care se gasesc la baza gunoiului si au rolul sa preia acest levigat. Normal, rigolele trebuie sa fie uscate. Am constatat ca levigatul nu este procesat corect. Intai, trebuie transportat in statia de epurare si apoi, apa rezultata in urma epurarii acestuia sa fie varsata in Jiu. Ei nu au varsat nicium gram pana la acest moment. Depozitul a fost verificat si sanctionat de Agentia Nationala de Mediu cu o amenda de 100.000 lei”.

Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie – A.M.P.M.E. se implica activ in sprijinul oricarui cetatean sau grup de cetateni caruia i s-a facut o nedreptate si solicita tuturor celor afectati de miros sa recurga la serviciile noastre in vederea sustinerii interesului in fata organelor administratiei publice, a organelor de control si in fata justitiei.

Despre Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie – A.M.P.M.E.

”Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie – A.M.P.M.E. a aparut in anul 2017 ca urmare a initiativei Consiliului Europei de a coordona si sprijini reteaua de Agentii pentru Democratie Locala – Agentii care sunt inregistrate ca ONG-uri, ce promoveaza si sprijina autonomia locala, buna guvernare si participarea cetateneasca la nivel local.

A.M.P.M.E. apara cetatenii impotriva abuzurilor statului si a persoanelor juridice sau fizice facute in sfera mediului inconjurator, a poluarii si contaminarii solului, apelor si aerului.

Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie a aparut din dorinta de a veni in sprijinul oricarui cetatean sau grup de cetateni care sufera un abuz sau caruia i s-a facut o nedreptate in domeniul ambiental si ecologic din partea administratiilor publice locale, al statului sau a unor grupuri de afaceristi cu activitati in afara legii.

Misiunea A.M.P.M.E. este de a dezvolta actiunile cetatenilor si a societatii civile, de a incuraja participarea civica,  in spiritul egalitatii si demnitatii fiecarei persoane si exista pentru a permite oamenilor sa fie aparati de orice agresiune, abuz sau nedreptate.”

Striblea Serban Presedintele Asociatia pentru Monitorizare Prospectie Mediu si Ecologie – A.M.P.M.E.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.