In curand vei putea deschide petitii direct pe Facebook

0
353

In curand vei putea deschide petitii direct pe Facebook 1Esti indignat de un anumit lucru si vrei ca ceva sa se schimbe? Atunci poti sa lansezi o petitie si sa-ti rogi prietenii sa o semneze. Facebook vrea sa te ajute si-ti ofera acesta functie direct pe platforma.

Facebook a decis sa lanseze oficial sectiunea de petitii numita Community Actions, iar pentru inceput acesta va fi disponibila doar in Statele Unite ale Americii. Acesta functie le-ar permite vecinilor, de exemplu, sa ceara schimbarea unui ales local sau ar putea pune presiune pe politicieni si autoritati pentru a-si schimba planurile.

Pentru o petitie un utilizator poate alege un titlu, o poza si o drescriere. Spre deosebire de alte site-uri si platforme de petitii, Facebook va profita de puterea sa si de numarul de utilizatori si va permite creatorului unei petitii sa eticheteze institutia careia i se adreseaza.

Esti nemultumit de DNA sau CNA atunci poti sa faci o petitie si poti eticheta si institutia respectiva si astfel poate lucrurile se vor schimba mai repede. Petitiile vor putea fi sustinute, vor aparea in News Feed si probabil unele vor deveni virale.

De asemenea, in cadrul unei petitii se pot colecta fonduri, utilizatorii pot comenta si pot organiza evenimente in lumea reala. In dreptul fiecarei petitii se va afisa un numar de sustinatori si tu vei putea vedea doar numele prietenilor sau doar numele celor care sunt persoane publice.

Cei de la Facebook spun ca aceste Community Actions vor fi pentru actiuni cu scop precis, nu pentru un scop general sau vag. Bineinteles, reteaua sociala se angajeaza si sa impiedice abuzuri prin algoritmi de inteligenta artificiala, moderatori umani si prin sistemul de raportare al utilizatorilor.

Cateva exemple de petitii date de Facebook sunt: cetatenii din Florida cer primarului sa construiasca un centru pentru arte, o asociatie de locatari din Philadephia cere autoritatilor orasului sa puna treceri de pietoni in zona bibliotecilor.

Eu sunt curios sa aflu cat timp va trece pana va aparea petitia in care se cere inchiderea Facebook.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.