În județul Dolj rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 80,50% (în creștere cu 1,64%, comparativ cu rezultatele inițiale – 78,86%)

0
56

În județul Dolj rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 80,50% (în creștere cu 1,64%, comparativ cu rezultatele inițiale – 78,86%)

Astfel, din totalul de 123 de candidați cu note la proba scrisă, 99 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 97 de candidați. 

 

Citeste si :  Coronavirus Romania : Numarul cazurilor de infectare din Romania a ajuns la 6.633 . In judetul Dolj numarul cazurilor a ajuns la 44 ..

Totodată, menționăm faptul că județul Dolj ocupă locul III la nivel național. 

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro

Reamintim  că în această sesiune, dintre cei 155 de candidați validați pentru susținerea probei scrise 123 de candidați au fost prezenți, 14 candidați au fost absenți și 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. 17 candidați s-au retras din proprie iniţiativă, solicitând anularea lucrării. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. 

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.