Inaugurarea Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat din Craiova

1
133
Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat
Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat

Astazi am fost prezenti la Inaugurarea Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat  din Craiova . In cadrul acestei festivitati am descoperit o noua alternativa la instanta de judecata care este infiintata si organizata potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila .

Am fost surprinsi sa descoperim unele lucruri care in aceasta tara exista dar nu sunt din pacate cunoscute de catre cetateni si anume Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat care vine in sprijinul cetateanului care are probleme in domeniul justitiei .

 

Inaugurarea Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat din Craiova

Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat
Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat

La acest eveniment au participat pe langa oameni care lucreaza in acest domeniu din orasul nostru si doi invitati de marca Doamna Presedinte Vlaicu Rodica si Domnul Vicepresedinte Burticioiu Iulica care ne-au facut precizarile necesare pentru a putea intelege ce inseamna acest Tribunal , rolul lui si necesitatea acestuia .

In perioada urmatoare promitem sa va aducem informatiile necesare despre Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat din Craiova  iar in cele urmeaza ramane sa discutam despre infiitarea acestuia .

In prezenta invitatilor cat si a oaspetilor Jurnal de Craiova va aduce cateva cuvinte ale celor prezenti la aceasta inaugurare.

Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat din Craiova
Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat din Craiova

“Va multumesc ca in aceasta zi frumoasa de noiembrie va aflati aici pentru a impartasi alaturi de arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat bucuria inaugurarii unui nou sediu al Tribunalului, care va deservi zona Olteniei.

Citeste si :  Primaria Municipiului Craiova: Pasajul subteran, inchis in aceasta noapte

Deschiderea acestui sediu zonal este foarte importanta pentru ca  ne dezvoltam si evoluam ca institutie iar pe de alta parte vine in intampinarea cetateanului ratacit in hatisul procedurilor judiciare cu o alternativa la instanta statala .

Aceasta institutie noua care este arbitrajul ii da posibilitatea cetateanului sa aleaga intre justitia clasica care este rigida , focalizata pe respectarea codurilor de procedura si o justitie flexibila cu fata umana, focalizata pe cetatean si interesele acestuia.

Justitia sub forma de ARBITRAJ este legala si este prevazuta de Codul de Procedura Civila in Cartea IV – Despre Arbitraj .

Arbitrul care este echivalentul judecatorului din instantele de drept comun iar Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat a facut o selectie riguroasa de personal si a impus conditii suplimentare fata de cele prevazute de codul de procedura civila .

Revenind la evenimentul de astazi , imi exprim speranta ca cetatenii din zona Olteniei vor apela cu incredere la Arbitraj si ca aceasta institutie noua va prinde radacini si va aduce un plus de bine in viata lor.” ne-a spus Doamna Vlaicu Rodica – Presedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat .

“Am tinut mortis sa particip la acest eveniment foarte important pentru Arbitraj, cu toate ca astazi este o zi foarte importanta pentru mine si de obicei acest eveniment se petrece in familie .

Citeste si :  “Pe aripile sperantei”, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Dar eu consider ca Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat este familia mea si este corect sa petrec alaturi de colegii mei arbitri .

Nu puteam sa lipsesc de la aceasta activitate organizata in capitala Olteniei pentru ca si eu sunt oltean si apreciez oltenii pentru initiativa, istetimea si operativitatea de care dau dovada .

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Am dorit sa particip azi la acest eveniment in semn de apreciere pentru efortul depus de cei 5 arbitri din Craiova , cei care s-au implicat cu cussces in organizarea , promovarea si desfasurarea activitatii, in semn de apreciere pentru invitatii Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat.

Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat si-a deschis portile in toamna anului 2014 iar acum este prezent in Bucuresti , Cluj-Napoca ,Ploiesti,Iasi,Timisioara iar de azi si in Craiova.

Privitor la activitatea tribunalului merita mentionat faptul ca s-a obtinut de la OSIM decizie de inregistrare ca marca a denumirii Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat si Institutului de Pregatire a Arbitrilor si suntem in proceduri de recunoastere ca marca a siglei tribunalului si a robei de arbitru .

Privitor la activitatea Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat in cei doi ani , apreciem ca acesta a avut un trend ascendent, ca institutia a evoluat frumos si ca la aceasta ora avem realizari atat la nivel material cat si la nivel intelectual.” a continuat Domnul Vicepresedinte Burticioiu Iulica.

Citeste si :  Decizia bugetului oltenilor pe 2017 va fi luată astăzi!
 Arbitru Mocanu Claudiu
Arbitru Mocanu Claudiu

“Aceasta zi de 19.11.2016 reprezinta pentru Arbitrajul din Romania o data importanta cu o relevanta deosebita avand in vedere ca se infiinteaza Sediul Zonal Craiova al Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat , dorind astfel sa venim in sprijinul instantelor de judecata prin degrevarea acestora, precum si in sprijinul justitiabilului roman.

Avantajele Tribunalului de Arbitraj sunt celeritate,confidentialitate,cheltuieli reduse si posibilitatea de a opta :

-Alegerea Arbitrului ;

-Alegerea Locului de Judecata ;

– Egalitate de Sanse;

–  Procedura Flexibila;

– Personal cu Inalta Calificare in Domeniul Juridic .

Arbitrajil exista in Romania de 150 de ani si este prevazut in codul de procedura civila .

Prin infintarea acestui sediu zonal in Municipiu Craiova dorim sa venim mai aproape de justitiabili din Judetele Olteniei si sa ii sprijinim sa-si solutioneze Litigiile in care sunt implicati in conditii de celetitate , confidentialitate , impartialitate si Costuri Reduse .

Va multumim pentru participare si suntem convinsi ca vom avea o colaborare benefica pentru toate partile .” a spus la aceasta inaugurare Arbitru Mocanu Claudiu .

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.