Inca o victima a Fratilor Zamfir ! Dan Bozgan ,fost concert-maestru a fost dat afara de Antoniu Zamfir ..

0
659

Fratii Zamfir continua sa faca victime . De aceasta data este vorba despre Dan Bozgan care a fost dat afara de catre Antoniu Zamfir de la Opera Romana Craiova.

Pana sa aflam de ce a fost dat afara Dan Bozgan de la Opera Romana Craiova va prezentam cateva date care sunt si acum pe pagina web a Operei Romane Craiova.

Dan Bozgan a absolvit cursurile Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova – sectia vioara si este licentiat al Universitatii de Arte „George Enescu“ din Iasi, la clasa prof. Anton Diaconu – membru al cvartetului „Voces“.

A participat la Masterclasses sustinute de violonistii Eugen Sarbu si Florin Croitoru si a colaborat cu personalitati ale lumii muzicale internationale, precum dirijorii Daniel Oren, Danielle Abbado, Salvatore Accardo, Vadim Münster, Francesco Ivan Ciampa, Nicolas Jounis si artistii lirici Katia Ricciarelli, Renato Bruson, Mirella Freni, José Carreras.

Citeste si :  AZUR & Nelu Vlad - live pe terasa Cafe-Teatru Play

A fost angajat al Filarmonicii „Oltenia“ si al Filarmonicii „Ion Dumitrescu“, iar din anul 2000 este concert-maestru al orchestrei Teatrului Liric „Elena Teodorini“ (actualmente Opera Romana Craiova), unde acopera toata plaja repertoriala a spectacolelor de opera, opereta, balet si musicaluri pentru copii. In aceasta calitate, este membru fondator al Orchestrei de Camera a liricului craiovean, cu care a castigat Premiul I la Festivalul Interbalcanic de la Tirana in 2003.

Ca solist, a sustinut numeroase recitaluri de vioara si muzica de camera in Italia, Franta si Albania. A colaborat cu majoritatea orchestrelor din tara, dar si cu Orchestra Radio din Kiev, Orchestra de Camera din Minsk, Orchestra Simfonica din Palermo, Orchestra Operei din Sofia si Orchestra Simfonica din Sankt Petersburg.

A predat o perioada vioara la Departamentul de Arte – Muzica de la Universitatea din Craiova, a fost invitat ca solist, de catre Ambasada Romaniei la Strasbourg pe 1 decembrie 2009, cu Orchestra de Camera a Teatrului Liric „Elena Teodorini“ si a fost oaspete de onoare in spectacole ale lui Tudor Gheorghe si Florin Piersic.

Dan Bozgan este un lider prin excelenta, el imbinand in mod natural si armonios spiritul autoritar cu onestitatea in luarea deciziilor si cu o deosebita popularitate sustinuta de valoarea sa umana si ca muzician.

„Dupa peste 20 de ani de munca in Opera din Craiova,dintre care 17 ani am fost concert-maestru, mi a fost desfacut contractul de munca pentru o presupusa vina ,,grava”!!!!!!!
Tin sa ,,multumesc” in numele Copilului meu tuturor celor implicati in aceasta ,,lucrare” specifica fostei Securitati,o lucrare ,,regizata” si semnata de un individ (fost preot)care mi a si botezat copilul!
Cu ajutorul lui Dumnezeu,sunt sigur ca se va face DREPTATE!🎻

Citeste si :  Concert Beethoven/Mozart la Filarmonica Oltenia Craiova

PS-am vrut sa semnalez un abuz grosolan si sa arat de ce unii oameni pleaca definitiv din aceasta tara condusa de ageamii!” a mentionat pe pagina de socializare Dan Bozgan ..

Motivul pentru care Antoniu Zamfir i-a desfacut contractul de munca celui mai valoros instrumentist din oras este ca a mers de cateva ori prin Italia,acolo unde primise contracte de colaborare temporara cu diverse institutii de cultura.

Antoniu Zamfir si partenera lui , ambii angajati ca regizor si soprana ai Operei Romane Craiova ,fac acelasi lucru , chiar mai frecvent cum va semnalam in aceasta vara .

Citeste si :  Nick, invitatul Deliei la concertele din Craiova si Targu Jiu

 

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.