Incendiu intr-o uzina chimica din Franta ! Se poate intampla si la fabrica din Podari daca se construieste ??

0
652

Locuitorii a 12 comune, inclusiv Rouen, sunt indemnati sa ramana acasa, din cauza unui incendiu aflat in curs intr-o uzina Lubrizol – clasata Seveso de nivel inalt -, care nu s-a soldat cu victime, a anuntat prefectul din Normandie, relateaza AFP. Institutiile scolare urmeaza sa ramana inchise, iar o ”spectaculoasa coloana de fum domina intreaga aglomeratie”, a adaugat Pierre-André Durand, care a evocat mai intai 11 comune, dupa care a fost adaugata a douasprezecea.

Salvatorii au fost alertati catre ora locala 2.40 (3.40, ora Romaniei), potrivit prefectului. Aceasta coloana de fum ”negru”, legat de prezenta unor ”hidrocarburi”, este ”neaparat anxiogena”, insa ”primele analize nu au scos la iveala o toxicitate acuta in principalele molecule, pe care le urmarim, ceea ce este mai linistitor”, a adaugat el intr-o conferinta de presa audio.

”Nu avem vreun element care sa ne permita sane gandim ca exista un risc legat de fum”, a declarat la RTL ministrul de Interne Christophe Castaner.

Un perimetru de 500 de metri patrati in jurul instalatiei a fost evacuat, a continuat prefectul, fara sa poata sa precizeze cate persoane au fost vizate de aceastamasura.

”Incendiul nu este controlat. Dispozitivul se consolideaza, 200 de oameni si peste 60 de vehicule sunt mobilizate. Astept intariri nationale”, a precuzat, catre oral locala 7.30 (8.30, ora Romaniei) un reprezentant al pompierilor.

Locuitori au auzit zgomote de explozie in noaptea de miercuri spre joi, insa era vorba despre butoaie de ulei care au explodat, potrivit prefecturii.

Planul special de interventie a fost declansat. Uzina Lubrizol produce in principal aditivi pentru ulei, potrivit prefectului.

Potrivit unui corespondent aflat la fata locului, se simtea un miros acru.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/444641769480532/

https://www.facebook.com/rtenews/videos/670186477130731/

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.