Incident feroviar grav petrecut între Roșiori și Măldeni. A fost activat planul roșu de intervenție

0
411

Un incident feroviar a avut loc în cursul nopții, între Roșiori și Măldeni. Potrivit primelor informații, 35 de persoane au fost implicate, dintre care trei au fost transportate la spital. În urma acestui incident, autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

În cursul nopții, un incident feroviar grav a avut loc între Roșiori și Măldeni. Trenul care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc. 32 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, iar alte trei au fost transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

În această dimineață, după ce un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, între Roşiorii de Vede si Măldăeni, 35 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Trei dintre acestea au fost transportate la spital. Cei care nu au avut nevoie de spitalizare, vor fi preluați cu autobuze și transportați la Roșiorii de VedeTrei. Iniţial, un apel la 112 anunţa că un tren de călători a deraiat.

”În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord şi s-a oprit brusc”, anunţă IGSU.

Peste 20 de ambulanțe și echipaje de descarcerare au ajuns la fața locului.

“A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție. Între răniții transportați la spital se află un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani, bărbatul având traumatism cranio-facial iar femeia, traumatisme minore. Aproximativ 200 de persoane – pasagerii trenului – urmau să fie transportați cu microbuze în stația Roșiorii de Vede pentru a fi preluați de un tren pus la dispoziție de CFR”, a declarat, la rândul său, reprezentantul ISU Teleorman, Adrian Dragomir..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.