Incidentul de la Sf. Gheorghe a provocat reactii in randul suporterilor din toata tara ..

0
2430

Partida de șase puncte dintre sepsi-FCU Craiova s-a disputat doar până în minutul 26. Arbitrul partidei, Andrei Chivulete suspendase inițial jocul 10 minute pentru scandări xenofobe ale suporterilor, trimițând echipele la vestiare, iar ulterior, după un minut de la reluare, fiul lui Florin Chivulete l-a oprit definitiv tot din cauza scandărilor respective.

Peluza Sud 1997 au reactionat cu urmatorul comunicat :

„Despre fapte 🇷🇴
Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al frf, lpf și cca.
Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc. Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o alta limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă. Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice. Orice alte ipoteze sunt de ordinul comicului, iar inițiatorii și susținătorii lor sunt invitați să lectureze comunicatele noastre anterioare legate de acest subiect.
Doar România! 🇷🇴”, au scris pe pagina de socializare.

Peluza Catalin Hildan-Dinamo a reactionat fata de incidentul de la Sf. Gheorghe pe reteaua de socializare ..

„România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Acesta este primul alineat din primul articol al Constituției României, actul legislativ de autoritate absolută peste orice cetățean, instituție sau persoană care se afla, permanent sau temporar, pe teritoriul României.
Astfel, primul lucru pe legea națională o cere locuitorilor săi este să îi ofere respectul care i se cuvine. Azi am constatat din nou cum un grup minoritar este din nou pozat în victimă în timp ce continuă să afișeze o atitudine vădit ostilă, asumată și lipsită de orice respect față de țara care îi găzduiește.
Condamnăm ferm atitudinea arbitrului Andrei Chivulete de a opri definitiv partida Sepsi – FC Universitatea Craiova ca urmare a așa-ziselor scandări xenofobe. Reamintim atât arbitrului partidei în cauză, cât și autorităților competente și obligate de a pune în aplicație sancțiuni împotriva gesturilor care încalcă articolele Constituției României faptul că, în repetate rânduri, galeriile echipelor Sepsi Sf. Gheorghe sau Csikszereda Miercurea Ciuc care au în componență majoritară membri ai comunității secuiești au adresat injurii spectatorilor români din galeriile adverse și au sfidat intonarea imnului național prin a se poziționa cu spatele la suprafața de joc în timp ce acesta răsuna în boxele stadioanelor unde încă mai are voie să o facă. Aceste gesturi au rămas nesancționate și niciun reprezentant al cluburilor respective nu a luat vreo atitudine care să arate vreun resentiment față de gesturile suporterilor echipelor pe care le reprezintă. Reamintim și informațiile apărute în presă, conform cărora echipa Sepsi primește finanțări de la firme maghiare.
https://www.digisport.ro/…/destinatia-banilor-veniti-de…
https://www.szabadeuropa.hu/…/romania…/31963656.html
https://orangesport.ro/dioszegi-intervine-dupa-ce-presa…
Nu vom ține o prelegere sentimentală, nu vom face un apel la patriotism, considerăm că acest lucru este de datoria fiecărui cetățean în parte, dar ne exprimăm asumat poziția și reluăm prin a condamna atitudinea oficialilor care au decis suspendarea partidei pe un motiv de-a dreptul aberant.
Respectați România, respectați românii și respectați TRICOLORUL!”, au scris cei de la Peluza Catalin Hildan-Dinamo pe reteaua de socializare..

STEAUA INAINTE DE TOATE a reactionat la acest incident pe reteaua de socializare ..

„Când pe pământ românesc se vorbește doar în limba maghiară, nu este xenofobie, când la statia de amplificare a stadionului din Sfântul Gheorghe se vorbește doar în limba maghiară, nu este xenofobie, când pe rețele de socializare se comunică doar in limba maghiară, nu este xenofobie, când se cântă imnul secuiesc pe pământ românesc, nu este xenofobie…
Incredibil ce vremuri trăim! 😡
*Alături de românii de la Craiova! 🇷🇴”, au scris pe pagina de facebook ..

Sepcile rosii au reactionat la acest incident pe reteaua de socialziare .. Va prezentam mesajul :
„România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”
„Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”
– Constituția României
FRF Ministerul Afacerilor Interne, Romania „xenofobia” pe care o sancționați, este efectul IREDENTISMULUI pe care îl tolerați!
Respect românilor din Craiova și tuturor celor care cu demnitate și dârzenie își dovedesc dragostea pentru România și Tricolorul Românesc.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.