Infrangere pentru USR la CCR!

0
222
Infrangere pentru USR la CCR!
Infrangere pentru USR la CCR!

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins miercuri sesizarea USR privind numirea Ancutei Opre in functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), au informat, oficiali ai CCR.

Pe 12 decembrie 2018, Uniunea Salvati Romania a atacat la Curtea Constitutionala numirea Ancutei Opre in functia de presedinte al ANSPDCP.

„In primul rand, Ancuta Opre nu indeplineste criteriul competentei in domeniul protectiei datelor cu caracter personal si nici pe cel al vechimii de minim 10 ani in specialitatea aceluiasi domeniu. In al doilea rand, PSD si ALDE nu au respectat procedura de numire. Biroul permanent al Senatului nu a notificat toate grupurile parlamentare din cele doua Camere ale Parlamentului pentru a obtine propuneri din partea acestora pentru functia de presedinte al ANSPDCP, conform Regulamentului. Grupul parlamentar al USR din Camera Deputatilor nu a primit hotararea adoptata de Biroul permanent al Senatului in sedinta din 29 octombrie 2018 si prin urmare a fost privat de posibilitatea de a face o astfel de nominalizare”, preciza, la acea data, USR.

Citeste si :  Conflict major in USR, Adrian Prisnel lanseaza acuzatii grave

Reprezentantii USR au mai aratat ca numirea s-a facut fara votul majoritatii senatorilor.

„La sedinta din 26 noiembrie au votat 91 de senatori, dintre care 63 pentru, 27 impotriva si o abtinere, dupa care Ancuta Opre si-a depus juramantul in plenul Senatului. Astfel, s-au incalcat dispozitiile Legii 102/2005, art. 7, alin. (3), potrivit caruia ‘Numirea presedintelui si a vicepresedintelui Autoritatii nationale de supraveghere se face cu votul majoritatii senatorilor’. Cerinta majoritatii absolute pentru aceasta numire reiese cu claritate din lege, cerinta care ar fi putut fi indeplinita numai in situatia in care 69 de senatori ar fi votat pentru numirea doamnei Ancuta Opre in functia de presedinte al ANSPDC”, a mentionat USR.

Citeste si :  PSD conduce detasat in preferintele alegatorilor - sondaj ISSPOL

Senatorii USR au votat impotriva, considerand numirea Ancutei Opre intr-un nou mandat drept „o rasplata pentru felul in care stie sa foloseasca institutia in interesul PSD, obedienta demonstrata atunci cand aceasta a semnat notificarea-amenintare trimisa jurnalistilor de la RISE Project, in urma dezvaluirilor privind dosarul Tel Drum”.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.