INS da datele care contrazic Guvernul Dancila ! Masurile fiscale au pus frana pe industria romaneasca !

0
71

INS da datele care contrazic Guvernul Dancila ! Masurile fiscale au pus frana pe industria romaneasca ! 1Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat in mai o crestere a productiei cu 1,2%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut, ritm incetinit fata de cel din luna aprilie, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

In aprilie, productia industriala a crescut, ca serie bruta, cu 3,6%, fata de aceeasi luna a anului trecut.
In mai, fata de luna corespunzatoare din anul trecut, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,2%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+2%).

Citeste si :  Mai este Romania granarul Europei?

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3,5%, respectiv cu 2,2%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,6%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+3,6%).

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  Comparativ cu anul trecut, in 2018 importurile au crescut 13,9%

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au fost mai mici cu 3,5%, respectiv cu 1,5%, serie ajustata.

In primele cinci luni, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 4%, ca urmare a cresterilor industriei prelucratoare (+5,1%) si industriei extractive (+1,9%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,7%.

In anul 2017, comparativ cu anul 2016, productia industriala a fost mai mare ca serie bruta cu 8,2%.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.