InstaCraiova, The Festival Editia a V – a 10 workshop-uri creative si 3 zile de festival in 2020

0
491

După patru ediții, cu instameet-uri și expoziții foto, urmează o nouă etapă pentru #InstaCraiova. Pe lângă clasicele instameet-uri și expoziția anuală de fotografie, în anul 2020 urmează o serie de 10 workshop-uri menite să vă dezvolte abilitățile fotografice, videografice și digitale, dar și un festival de 3 zile ce combină arta, cultura, educația non-formală și nu numai.

Introducere în arta fotografică, Primii pași în digital storytelling, Fotografia de portret, Cum să îți construiești un brand online? sau Fotografia de peisaj sunt câteva dintre workshop-urile ce se vor desfășura pe parcursul anului 2020, alături de seminarii cu privire la combaterea bullyingului online, instameet-uri ce au ca scop promovarea patrimoniului cultural, dar și o serie de activități creative destinate tinerilor cu posibilități reduse.

Citeste si :  April Hub : Ateliere creative, grădinărit, spectacole de teatru și vloguri educative în sfera protecției mediului

În luna mai vor fi 3 zile de festival în aer liber,  îmbinând ateliere de fotografie și stroytelling cu spectacole de teatru, muzică, show-uri cu foc și alte activități conexe.

Toate evenimentele vor fi gratuite, ediția a V -a  fiind co-finanțată de Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene și organizată de Asociația April Hub.

Primul eveniment din cadrul proiectului va avea loc sâmbătă, 21 decembrie 2019, ora 17:00, la Alai Hub. Meet us at Alai Hub, un eveniment de socializare în cadrul căruia vom lansa a V – a ediție, vom vorbi despre activitățile pe care le plănuim, despre cum poți să fii voluntar în echipa de organizare a festivalului, vom face un schimb de idei și multe fotografii într-o locație creativă.

Citeste si :  Asociația April Hub : Pasionat de videografie, de grădinărit, dar mai ales de protecția mediului? Te așteptăm în echipa noastră!

Proiectul InstaCraiova a luat naștere în 2016, ca și până acum, scopul lui este să construiască o comunitate dincolo de mediul online, să sprijine și să stimuleze creativitatea în rândul tinerilor, dar și să învețe tinerii să folosească rețelele sociale pentru a crea și crește brandul personal, pentru a  dezvolta abilitățile digitale. De asemenea, vrem să aducem voluntariatul în prim plan, ca expresie a responsabilității sociale.

Ediția a IV – a, de anul acesta, cu tema Urban Jungle, a reunit 62 de instagrameri, cele 100 de fotografii fiind expuse în perioada  12 – 31 mai 2019 în Sala Studio a Teatrului pentru copii și tineret Colibri

Din august 2016, de la începerea proiectului fotografic, până în prezent, 16.000 de fotografii pe Instagram spun povestea craiovenilor sub hashtagul #InstaCraiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.