Întâlnire între ministrul Adrian Oros și E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București

0
139

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit astăzi, 9 iunie 2020, la sediul MADR pe E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București. În cadrul întâlnirii, Ministrul Oros a subliniat dificultatea în care se află fermierii români din cauza secetei pedologice care se manifestă pe teritoriul țării noastre.

La rândul său, E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, a prezentat pe scurt aspecte din agricultura americană, menționând faptul că fermele de familie colaborează între ele în vederea desfășurării unor activități agricole la cel mai înalt nivel. Astfel, au fost abordate subiecte ce vizează transferul de noi tehnologii agricole și cele mai bune practici din SUA în România, cu un deosebit accent pe biotehnologii și infrastructura de canale de irigații.

Citeste si :  VINCON devine Beciul Domnesc

În același timp, cei doi oficiali au agreat necesitatea unui schimb de informații între Statele Unite și România în vederea dezvoltării capacității de procesare a produselor agroalimentare a României. Totodată, s-au discutat aspecte ce privesc dezvoltarea rurală, reabilitarea infrastructurii de irigații, tehnologii agricole inteligente, precum și sistemele de depozitare a cerealelor.

Ministrul Adrian Oros a transmis un mesaj de încurajare a participării companiilor americane la expozițiile din domeniul agricol ce vor avea loc în România, de îndată ce acestea vor fi reluate.

În ceea ce privește promovarea comerțului cu produse alimentare, atât ministrul Adrian Oros, cât și E.S. Adrian Zuckerman au agreat că este nevoie de eforturi comune pentru a dezvolta componenta economică a parteneriatului strategic între Statele Unite și România. De asemenea, cei doi demnitari au analizat oportunitățile de dezvoltare și susținere a investițiilor din SUA în sectorul agro-comercial.

Citeste si :  Fotbal : Nationala lui Contra se impune si in fata Suediei si bifeaza doua victorii din tot atatea amicale : Romania - Suedia 1-0!

În vederea încurajării educației și cercetării în agricultură, cei doi demnitari au analizat oportunitățile de dezvoltare a colaborării din acest domeniu, inclusiv la nivelul stațiunilor de cercetare agricolă din România, prin aplicarea unor tehnologii avansate din Statele Unite.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.