Interlopii români au furat motorina soldaților americani care au venit să ne apere de ruși

0
161

Baza militară americană de la Kogălniceanu a fost jefuită de un grup de români. DIICOT anunţă că un grup infracţional compus din şapte români a furat, între 2017 şi 2021, motorină în valoare de 2 milioane de dolari.

La data de 24.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, se arată într-un comunicat de presă.

Citeste si :  Avocatul Adi-Remus Ciuca : „Inca sunt afectat de ceea ce mi s-a intamplat, familia mea este demoralizata"

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au sustras cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată(guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A..

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Citeste si :  Sase persoane, arestate dupa ce au racolat mai multe tinere, unele dintre ele prin metoda lover boy, apoi le-a obligat sa se prostitueze

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul BSIJ.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.