Iohannis a SEMNAT! Lege IMPORTANTA, promulgata de presedinte in aceasta dimineata

0
416

Iohannis a SEMNAT! Lege IMPORTANTA, promulgata de presedinte in aceasta dimineata 1Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 22 martie, o noua serie de decrete. Seful statului a promulgat Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Legea are ca obiectiv reglementarea aspectelor legate de organizarea, functionarea si activitatea organismelor de gestiune colectiva a drepturilor de autor si a drepturilor conexe, impunand o serie de reguli menite a asigura transparenta activitatii acestora, precum si posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate si repartizate sumele provenite din drepturi. Utilizarea operelor protejate prin drepturi de autor si drepturi conexe necesita acordarea de licente de catre diferiti titulari ai drepturilor de autor, acestia avand posibilitatea alegerii intre gestiunea individuala sau colectiva a drepturilor detinute.

De asemenea, sunt introduse prevederi mai precise referitoare la drepturile autorilor si ale titularilor de drepturi, precum si obligativitatea ca aceste drepturi sa fie introduse in statutele organismelor de gestiune colectiva, explicau reprezentantii Guvernului la momentul emiterii modificarilor.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele a semnat si un decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Conventiei dintre Romania si Bosnia si Hertegovina pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnata la Sarajevo la 6 decembrie 2016.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.