Iohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentata pe criterii de ordin politic

0
94

Iohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentata pe criterii de ordin politic 1

Presedintele Klaus Iohannis considera ca decizia adoptata marti de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA) de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentata pe criterii de ordin politic, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CNA a luat aceasta hotarare in cazul postului Realitatea TV pentru modul in care a reflectat mitingul din Bucuresti din 10 august 2018 si trebuie aplicata joi seara.

“O astfel de sanctiune extrema este foarte periculoasa intrucat poate crea precedente si deschide calea abuzului de putere asupra mass-media”, arata seful statului.

Citeste si :  CCR ignora solicitarea presedintelui Iohannis, refuza sa astepte pozitia Curtii de la Venetia

Potrivit presedintelui Iohannis, “intr-un stat de drept, in care libertatea de exprimare este garantata de lege si Constitutie, cenzura este inacceptabila, cu atat mai mult cu cat decizia apartine unei institutii publice autonome, a carei menire este protejarea interesului public”.

“Deturnarea politica de la aceasta misiune fundamentala constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor si abordarilor. Jurnalistii nu trebuie pedepsiti de catre cei care detin puterea pentru ca au curajul sa spuna adevarul”, se arata in comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis atrage atentia ca CNA nu trebuie folosit ca un “instrument de reducere la tacere a reprezentantilor mass-media care critica puterea”.

Citeste si :  Klaus Iohannis, anunat de ULTIM MOMENT de la Bruxelles

“Asigurarea libertatii de expresie a tuturor opiniilor face diferenta intre o democratie si o autocratie. O tara este cu adevarat democratica daca are si capacitatea de a proteja independenta presei, iar jurnalistii trebuie sa fie constienti de misiunea lor fundamentala si sa fie solidari in a-si apara dreptul de a se exprima liber”, se mai precizeaza in comunicat.

Marti, posturile Realitatea TV si Romania TV au fost sanctionate de catre CNA pentru modul in care au reflectat mitingul din Bucuresti de pe data de 10 august 2018, astfel ca Realitatea TV va avea obligatia de a difuza joi, timp de zece minute, textul deciziei CNA, iar Romania TV va trebui sa plateasca o amenda de 15.000 de lei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.