Home » Politica » Politica International » Iohannis a provocat indignare printre britanici dupa ce a mutat drapelul Marii Britanii la summitul UE

Iohannis a provocat indignare printre britanici dupa ce a mutat drapelul Marii Britanii la summitul UE

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Iohannis a provocat indignare printre britanici dupa ce a mutat drapelul Marii Britanii la summitul UE

Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta în lateral drapelul Marii Britanii în timpul declaraţiilor de presă de sâmbătă, de la Bruxelles, a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici după ce publicaţia Sunday Express a prezentat înregistrarea video a acestui moment.

Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles. Internauţii britanici au calificat acţiunea drept ”meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul sumarizează perfect ce înseamnă Brexitul. Drapelul britanic stătea în mod ironic chiar lângă cel european, fiind vizibil în timpul declaraţiilor de presă pe care le-au dat liderii europeni imediat după aprobarea principiilor directoare pentru Brexit. Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic.

Însă potrivit înregistrărilor complete difuzate de serviciile de televiziune ale Comisiei Europene, care au furnizat imagini de la sosirea preşedintelui român la summitul de la Bruxelles, Iohannis s-a apropiat de zona unde era steagul Marii Britanii şi l-a mutat pentru că în spatele acestuia erau jurnaliştii români cărora şeful statului le-a răspuns la întrebări.

”Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat că cea mai urgentă problemă a negocierilor este soarta cetăţenilor europeni, în special a românilor care locuiesc în Marea Britanie.

În comentarii, internauţii britanici au glumit că premierul ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferinţă europeană, dar doar dacă îşi dă seama  cum arată.

Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
De azi fara vize in Canada !

De astăzi, 1 mai, românii care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care dețin actualmente o...

Închide