Ion Cristoiu, analiza pentru urechile baronilor PSD!

0
126
Ion Cristoiu, analiza pentru urechile baronilor PSD!
Ion Cristoiu, analiza pentru urechile baronilor PSD!

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie o analiza in care arata ca liderul PSD, Liviu Dragnea, este cel care trage de timp cu adoptarea OUG pentru completurile de 5. Cristoiu considera ca prin aceasta strategie, Liviu Dragnea ii tine in joc de glezne pe baronii PSD si ii ”abureste” ca in curand vor scapa de sentinte, iar el se mentine la putere, in ciuda opozitiei din partid.

”Recapitularea e mama intelegerii si in materie de politica.

Sub semnul acestei maxime al carei autor sint, voi purcede la trecerea in revista a noii epopei PSD-iste a lui Ghilgames, cea a conceperii, alcatuirii, trimiterii de la Ministerul Justitiei la Guvern si adoptarii in sedinta a OUG privind completele de cinci. Despre necesitatea democratica si de bun-simt cetatenesc de acordare a dreptului de a depune contestatie in anulare si celor care au fost parte a unui proces judecat de un complet de cinci ilegal din 2014 pina acum – inculpat, parte vatamata si procurori DNA – am mai scris. E de prisos sa reiau argumentele mele in favoarea OUG si nuantarile mele la teza de propaganda a Diviziei Presa a Binomului potrivit careia astfel se vor favoriza coruptii.

Recapitularea epopeii n-are rostul de a pleda din nou pentru OUG. Nu sintem adeptii militantismului de tip Scinteia in presa democratica. Doar Scinteia din anii stalinistului Brucan facea din editorialele sale porunci pentru activisti, demnitari si popor revolutionar, gen Sa stirpim ideologia burgheza! Sa culegem la timp varza timpurie! Sa ne facem datoria patriotica de a da cotele la timp! Prin urmare, in privinta OUG noi ne-am limitat prerogativele la cel de a scrie ca ar fi bine. Daca ea va fi data sau nu e o chestiune de prerogativele Guvernului si nu ale presei. Facem aceasta recapitulare pentru a atrage din nou atentia asupra comediei de bilci jucata de doi ani si ceva incoace de PSD in chestiunea luptei cu Sistemul pentru repararea erorilor trecutului de dictatura a Binomului SRI-DNA.

Citeste si :  Gigel Stirbu ,deputat PNL : Cum este posibil ca tocmai de Ziua Nationala a Romaniei, Agentia Nationala de Presa sa preia de pe reteaua de socializare postarea unui puscarias?

Nu zadarnic am insistat si insistam pe amanuntul ca ministrul foloseste prilejul interventiei pentru a face anuntul despre OUG. Sint situatii in care un demnitar, un politician, prins la inghesuiala de presa e constrins sa spuna ceva in public despre o chestiune pe care ar fi vrut s-o evite. In cazul OUG – repet – Tudorel Toader e cel care aduce vorba. Pentru a preciza ca ei, cei de la Ministerul Justitiei, au pregatit un proiect de ordonanta de urgenta. Formula am pregatit un proiect ar putea crea impresia ca e vorba de un draft la care cei de la minister vor trebui sa mai lucreze. Nu, e vorba de un proiect, deoarece doar Guvernul poate aproba o OUG.

In seara zilei de 20 ianuarie 2019, se lanseaza in spatiul public, de catre Ministrul Justitiei anuntul privind OUG.

Citeste si :  Liviu Dragnea linsat pe Facebook de Craciun !

De indata se pronunta despre asta si premierul Viorica Dancila.
Pe 22 ianuarie 2019 ea declara:
„Am discutat cu ministrul Justitiei despre aceasta OUG care da posibilitatea unui proces corect. Cred ca dincolo de faptul ca vorbim de statul de drept, despre justitie, trebuie sa vorbim si despre aceste drepturi ale acestor oameni. Trebuie sa vedem cum putem indrepta aceste lucruri. Trebuie sa dam si acestor oameni o sansa.”

Din cite se vede, premierul nu numai ca nu evita sa vorbeasca despre OUG, nu numai ca nu zice Nu ne intereseaza, o sa-l intreb pe domnul ministru ce l-a apucat, dar mai mult se inscrie in rindurile celor care sustin aceasta OUG. Au fost situatii in postdecembrism cind un ministru cu o personalitate accentuata a anuntat cu de la sine putere o decizie pe care urma s-o ia Guvernul. Adoptarea unei OUG depinde exclusiv de Guvern, mai precis de premier. Sau daca vrem sa fim rigurosi democratic, punerea ei pe ordinea de zi a unei sedinte de Guvern depinde exclusiv de premier. Declaratiile Vioricai Dancila ne spun limpede ca premierul n-are nimic impotriva OUG. Ba mai mult, e adepta entuziasta a OUG.

Liviu Dragnea e presedintele PSD. Partidul care sustine Guvernul. De la anuntul lui Tudorel Toader au trecut deja doua saptamini. Potrivit anuntului, textul era gata chiar din 20 ianuarie 2019. Era normal ca Liviu Dragnea sa ceara sa-l vada si el. Macar de curiozitate. Din cite se vede nu l-a vazut inca. Dupa reuniune, e intrebata despre OUG si Viorica Dancila. Domnia sa raspunde astfel:

„Am discutat cu domnul ministru. Am discutat si vineri. Am discutat ce putem face in legatura cu recursul compensatoriu, am discutat ordonanta privind completurile de cinci. Urmeaza sa am inca o discutie saptamina aceasta. (…)”

Citeste si :  Dancila il sfideaza din nou pe Dragnea! Cex-ul PSD se poate intoarce impotriva lui ...

Duminica, 3 februarie 2019, Viorica Dancila ne anunta c-a discutat vineri, 1 februarie 2019, cu Tudorel Toader despre OUG. Pai mai discutase despre OUG si pe 22 ianuarie 2019. Din zicerile sale intelegem ca va discuta si saptamina asta. Atentie! Va discuta doar. Asta nu inseamna ca va introduce OUG pe lista vreunei sedinte de Guvern.

Repetam cele spuse in primele rinduri ale textului.

Initiativa unei OUG a fost a ministrului Justitiei. Premierul Viorica Dancila a fost de acord cu asta.
Se pune intrebarea:
Daca e asa, de ce nu dau odata OUG?
Sau daca nu pot s-o dea, de ce nu spun limpede:
N-o mai dam, nu ne putem permite?
Cum de ce?
Ca sa-i poata aburi mai departe Liviu Dragnea pe baronii PSD ca el acus-acus ii scapa de sentinte!”

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.