Ion Prioteasa a inspectat principalele investitii derulate la Spitalul Clinic Județean de Urgenta Craiova

0
198

Ion Prioteasa a inspectat principalele investitii derulate la Spitalul Clinic Județean de Urgenta Craiova 1Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, la finalul acestei săptămâni, alături de vicepresedintele Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, principalele investiții derulate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Craiova cu finanțare asigurată din bugetul instituției – construirea noii clădiri pentru Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și modernizarea și extinderea Unitatii de Primiri Urgente (UPU). 
„Ne-am dorit să vedem, pe teren, cum evoluează aceste două inițiative importante, proiecte cu o valoare cumulată de aproape 12 milioane de euro, prin care Consiliul Județean Dolj și-a propus să contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea condițiilor necesare desfășurării actului medical la unul dintre cele mai mari spitale din România – SCJU Craiova.
Sunt două demersuri care vor avea un impact major, inclusiv la nivel regional, pentru că unul vine să reconfigureze complet cel mai aglomerat compartiment al spitalului, Unitatea de Primiri Urgențe, unde sunt tratate cazuri grave din Dolj și din toate județele învecinate, iar celălalt generează o structură de care întreaga Oltenie avea nevoie, o structură destinată pacienților cu afecțiuni cardiace.
La Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară vom marca, în curând, finalul primei etape a demersului nostru – crearea infrastructurii construite. Chiar în cursul acestei săptămâni, s-au încheiat și au fost recepționate lucrările la depozitul care asigură alimentarea cu gaze medicale, investiție pentru care finanțarea a provenit din bugetul Consiliului Județean. De asemenea, în ceea ce privește clădirea propriu-zisă a clinicii, ne mai despart câteva zile de momentul finalizării.
În paralel, noi am continuat să depunem toate eforturile pentru ca această nouă structură să dispună de dotările necesare pentru a deveni funcțională în prima parte a anului viitor. Prin bugetul pentru 2017, am alocat Spitalului de Urgență aproximativ 2 milioane de euro pentru procurarea de aparatură medicală. Cea mai importantă componentă a acestui plan de achiziții derulate de către SCJU Craiova a reprezentat-o echipamentul pentru angiografie, care a fost deja instalat în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară și este pregătit pentru primele teste.
În egală măsură, și Consiliul Județean Dolj are în derulare o procedură de achiziție publică prin care vom asigura dotarea completă a uneia dintre cele două săli de operații ale clinicii, cu fonduri obținute în acest an, printr-un proiect european în valoare totală de 1,5 milioane de euro, depus împreună cu SCJU Craiova și cu parteneri din Bulgaria.
Ne apropiem, așadar, de atingerea obiectivului nostru, de momentul din care cazurile de afecțiuni cardiace grave din toată Oltenia, care până acum ar fi trebuit transferate către spitale din București și Timișoara, își vor găsi rezolvarea aici, la Craiova“, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
Totodată, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a apreciat că lucrările au înregistrat un progres vizibil și în privința celeilalte mari investiții derulate de Consiliul Județean la SCJU Craiova, modernizarea și extinderea UPU.
„La finalul acestui demers, vom aduce la nivelul exigențelor europene spațiul în care funcționează Unitatea de Primiri Urgențe, unde ajung în fiecare an peste 130.000 de pacienți din regiunea noastră.
Investiția vizează, pe de o parte, modernizarea clădirii existente a UPU, dar și creșterea de peste patru ori a suprafeței destinate medicinei de urgență, în acord cu intensitatea și amploarea activității desfășurate.
În ceea ce privește extinderea, proiectul prevede construirea a două noi corpuri de clădire. Pentru cel mai important dintre acestea – o construcție cu subsol, parter, etaj și o zonă de trecere către pasarela de legătură cu SCJU – structura este complet realizată și, în prezent, lucrările continuă la interior, la pavaje, plafoane și rețelele de instalații.
Dintre dotările moderne cu care este prevăzută clădirea, a fost montat sistemul de transport pneumatic, prin intermediul căruia între diversele departamente vor putea fi expediate rapid medicamente și materiale medicale, probe destinate analizelor de laborator, rezultate și alte documente. Această investiție era absolut necesară, ținând cont de complexitatea acestui imobil, care cuprinde module de consultații pentru diferite specialități, bloc operator propriu, cu două săli pentru intervenții chirurgicale, laborator și chiar un modul educațional, pentru cursuri și conferințe“, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Alături de reprezentanții conducerii executive a CJ Dolj, la vizita pe teren au mai participat membri ai echipelor de implementare a celor două proiecte, precum și managerul SCJU Craiova, dr. Bogdan Fănuță.
Demersul pentru crearea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a inclus construirea unei clădiri destinate acestei secții, cu o suprafață desfășurată de aproape 2.300 de metri pătrați, a depozitului pentru gaze medicale, realizarea alimentării cu energie electrică, precum și instalarea grupului electrogen destinat deservirii echipamentelor medicale care trebuie să funcționeze fără întreruperi.
Investiția derulată la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Craiova vizează modernizarea spațiilor existente, cu o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați, precum și extinderea cu două noi corpuri de clădire, având o suprafață desfășurată cumulată de aproape 2.800 de metri pătrați.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova a pregatit 90 de paturi pentru pacienti infectati cu coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.