Ionel Gheorghe : Cum va arăta jurnalismul din momentul în care ˝discriminarea˝ pe motive de apartenență va fi pedepsită cu închisoarea?

0
322

Joi, la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de, coordonatorul județean Ionel Gheorghe și Stanciu Alexandra, Vicepresedinte Comunicare al organizației.

„Proiect de Lege pentru modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal PLX 491/2023.
Incitarea publicului prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, religie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/ SIDA se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Coaliția PNL PSD votat pe repede înainte un proiect care condamnă discriminarea pe motive de gen sau de apartenență politică.
Asemenea formulări ambigue deschid calea către procese politice în care jurnaliști, personalități publice sau oameni de opinie ar putea fi trași la răspundere pentru că nu cântă ode închinare Puterii.
Asemenea legilor criminale adoptate în sesiunea trecută, prin care se instituie controlul statului asupra familiei sau se scot la mezat ultimele active de valoare ale României, și acest proiect a trecut pe repede-înainte, fără dezbateri reale și fără ca masa de votanți din băncile parlamentului să poată înțelege ce votează
Proiectul otrăvit legiferează o formă de dictatură care i-ar face să roșească de invidie chiar și pe torționarii comuniști din anii 50
E foarte interesant de văzut cum va arăta jurnalismul din momentul în care ˝discriminarea˝ pe motive de apartenență va fi pedepsită cu închisoarea.”, a declarat coordonatorul județean Ionel Gheorghe despre COALIȚIA PNL PSD CARE INCRIMINEAZĂ DELICTUL DE OPINIE.

Despre pandemie, Stanciu Alexandra, Vicepresedinte Comunicare al organizației AUR Dolj a declarat :
„Nu dorim să ne substituim în niciun fel autorităților medicale.
Starea epidemiologică este exclusiv atributul autorităților medicale.
Bineînțeles că ne interesează sănătatea publică și suntem foarte atenți la orice evoluție legată de răspândirea unor afecțiuni.
Modul în care a fost abordată pandemia de coronavirus la nivel oficial în România și în Uniunea Europeană a fost de natură să stârnească suspiciuni și chiar furie din partea unor cetățeni.
Am fost increzatori că vaccinurile administrate în perioada pandemiei limitează răspândirea virusului. S-a dovedit că nu a fost deloc așa.
Pandemia a fost o afacere gigantică și foarte opacă.
Unul dintre principiile care stau la temelia democrației și a edificiului uniunii europene a fost călcat în picioare: achiziția de vaccin a fost secretizată, iar sumele și detaliile contractuale ale acestei afaceri au fost ținute departe de ochii contribuabililor.
De câte ori a fost condamnată sau penalizată România pentru presupusa lipsă de
transparență sau pentru acordarea neconformă a unor contracte?”

„NIMIC nu este în regulă în acest ciudat serial despre fragmentele de dronă identificate lângă frontiera cu Ucraina.
Remarcăm insistența cu care militarii români sunt foarte rezervați cu privire la existența unor fragmente de dronă pe teritoriul României.
Pe de altă parte, este cel puțin ciudată insistența ministerului de externe al Ucrainei de a acredita teza unui atac asupra teritoriului României din partea Rusiei.
Gestul autorităților Ucrainene de a critica România pentru că nu acreditează.
Necondiționat teza unui atac la adresa teritoriului NATO contrastează în mod jignitor cu ajutorul acordat cu generozitate în ultimul an de zile.
Astfel de situații se tratează cu calm, foarte multă responsabilitate și profesionalism.
Condamnăm ferm agresiunea Rusiei asupra unui stat independent și suveran – Ucraina.”, a declarat coordonatorul județean Ionel Gheorghe despre FRAGMENTE DE DRONE APĂRUTE ÎN DOBROGEA.

„AUR este sub un tir concentrat, declanșat de mass-media și partidele politice din cauza incidentelor de la meciul România Kosovo. Suporterii din gruparea Uniți sub tricolor au afișat în timpul meciului două bannere cu mesajele: ˝Basarabia e România˝ și ˝Kosovo is
Serbia˝.
Atacurile au amintit despre legătura dintre liderul AUR, George Simion și galeria echipei naționale, al cărei co-fondator este George Simion.
Simion a dezmințit orice legătură cu incidentele de la meciul de aseară și a explicat că a dormit la ora meciului.
Pe de altă parte, poziția AUR este foarte clar exprimată:
– Basarabia este România este un crez al mișcării politice din care s-a născut partidul și un adevăr istoric necontestat. Statul român a condamnat Pactul criminal Ribbentrop – Molotov, deci și raptul teritorial care a dus la formarea statului artificial Republica Moldova. Suntem increzatori că istoria va fi repusă în drepturi atunci când fragmentul din Moldova istorică se va realipi în mod pașnic la România
– Kosovo is Serbia este de asemenea poziția oficială a statului român, care nu a recunoscut niciodată existența acestui stat.”,a declarat Stanciu Alexandra, Vicepresedinte Comunicare al organizației AUR Dolj despre ASEDIUL PROPAGANDEI MINCINOASE la adresa partidului AUR.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.