Ionut Puca, despre pregatirea Campionului Craiovei in Olanda : Ce este cel mai important ,este ca Alin Ionut Iancu nu a cedat nici o clipa!

1
52

Ionut Puca ne-a acceptat provocarea si a raspuns la cateva intrebari interesante.
Antrenorul lui Alin Ionut Iancu a descris foarte bine stagiu de pregatire din Olanda dar si ce urmeaza pentru SCM Craiova si Scorpions Powerv Gym.


Trebuie mentionat ca doi dintre juniorii pregatiti de Ionut Puca vor participa in urmatoarea perioada la 2 competitii : Mario Florescu va lupta pentru titlul national WKU,iar Stefan Sandu este pe fightul galei MFS care are loc pe 16 iunie.

Ionut Puca, despre pregatirea Campionului Craiovei in Olanda : Ce este cel mai important ,este ca Alin Ionut Iancu nu a cedat nici o clipa! 1

Jurnal de Craiova: Ce asteptari ai avut de la stagiul de pregatire din Olanda ?
Ionut Puca: Stagiul de pregatire din Olanda a însemnat completarea echipei noastre prin aducere lui Alin Falcusan, reprezentantul WKU in Romania, managerului Olandez Mike Polenen si testarea sportivului profesionist Iancu Alin Ionut, legitimat la SCM Craiova si Powerv Gym, in vederea participarii lui la competitiile nationale, europene si internationale.
Testarea lui Iancu alaturi de sportivi de top international, cei care lupta in promotii mondiale, GLORY sau ONE, metodica antrenanentelor si adaptarea la o, linie” diferita celei din România ne-au dat parametrii exacti, performantele fizice si mentale ale unui sportiv de perspectiva mondială.
Punerea la punct a unor etape si subetape de pregatire fizica, tactica si psihologică, vor fi cele care vor face diferenta pe viitor.
Nivelul meciurilor si al adversarilor vor determina testarea, pe viu” si propulsarea lui Iancu carte inalta scena a artelor martiale de contact la nivel mondial.

Citeste si :  Handbal : Handbalistele au obtinut al doilea succes in turneul de la Valcea

Jurnal de Craiova: Alin Ionut Iancu a venit dupa o perioada de pregatire si un meci de box. Cum a fost pentru el inceputul pregatirii?
Ionut Puca: Inceputul pregatirii a reprezentat testarea in sine.
Alin Ionut Iancu are o personalitate placuta, este o ființa sociabila, a fost indragit imediat de catre colegii de antrenament si de antrenori, iar faptul ca se dedica total pregatirii a fost un plus pentru evaluarea lui.
Toti antrenorii isi doresc ca atunci cand gireaza un sportiv acesta sa recompenseze prin daruirea totala in ring.

Jurnal de Craiova: Se da ora exacta in Olanda? Ce ai vazut special in pregatirea unui antrenament?
Ionut Puca: Noi traim izolati doar daca nu dorim sa evoluam, doar daca dorim sa ne ascundem reusitele intre granitele tarii.
Olanda a fost si este patria Kickboxingului, ea a inventat acest sport, iar K-1-ul pe vremea cand turneele se desfășurau in Japonia au avut doninati campionii si echipele Olandeze (Peter Aertz, Remy Bonjasky, Badr Hari), continuand cu circuitul mondial GLORY care are campion mondial la categoria grea pe Rico Verhuven.
Concluzia ar fi ca daca vrem performanta la cel mai inalt nivel, trebuie sa o facem cu cei care sunt la acest nivel.

Jurnal de Craiova: Campionul Craiovei si-a depasit limitele in aceasta perioada. Cum a fost pentru tine? Cum a fost pentru el?
Ionut Puca: Ce este cel mai important, este ca Alin Ionut Iancu nu a cedat nici o clipa.
S-a concentrat, a mentinut linia si nivelul chiar daca s-a ales cu accidentari.
Cum a fost pentru noi?
O dată ce te pui la drumul spre a deveni cel mai bun, cei mai buni, te astepti la orice, esti pregatit mental pentru orice si nu faci decat sa cauti sa corespunzi, sa te autoevaluezi si sa-ti mentii decizia inițială. Asta pentru ca dificultatile, nivelul antrenamenteleor, 2/zi, te pot face foarte usor sa te intorci la, caldurica”.

Citeste si :  Inca un transfer pentru SCM Craiova. Începând cu sezonul viitor, Ruth João se va alătura lotului condus de Bogdan Burcea

Jurnal de Craiova: Turneul de Kempo este o alta provocare pentru voi. Ce asteptari ai?
Ionut Puca: In acest moment, joi 26.05.2022 suntem la un pas de prima participare a noastră ca echipă in cadrul SCM Craiova la CAMPIONATUL NATIONAL DE KEMPO, care se desfasoara sâmbătă 28.05 la Bucuresti.
Echipa completa care face deplasarea la Bucuresti: Ionut Puca, Alin Ionut Iancu, Nicolas Iordache (antrenor).

Sunt mai multe diferentieri fata de sistemul atat de arbitraj din kickboxing, cat si suprafata de lupta, pentru ca nu mai este ring, este tatami, se lupta la sol, timpul de lupta este de 3 min x 1 repriza, echipamentul este total diferit, kimono, casca de protectie, tibiere.
In acest moment sau afisat listele cu participantii si ne știm adversarii, la +95; kg.
Sunt 6 adversari pe categorie, in total avem 3 meciuri pentru ca medalia de aur sa vina la Craiova.

Citeste si :  Handbal : SCM Craiova s-a calificat in finala Cupei Romaniei si merg pentru prima data in cupele europene

Jurnal de Craiova: Daca ar fii sa alegi intre Olanda si Romania. Unde ai vrea sa antrenezi?
Ionut Puca: Intre Olanda si Romania as alege intre România si Craiova.
M-am antrenat in mai multe orase din Europa, am muncit in mai multe orase din afara tarii, am participat personal la competitii internationale in afara tarii, însă imi prefer propriul oras.
Craiova reprezintă pentru mine ceea ce profetii prevedeau in profetii despre diferite asezari din vechime.
Aici este totul, aici este locul unde imi pot manifesta vocatia, aici am inceput acest proiect impreuna cu partenerul meu Iancu Ionut, susținut de oamenii de suflet care ne sunt alaturi necondiționat.
Le multumim tuturor celor care ne sustin si fac posibil ca proiectul nostru sa devina realitate!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.