Ionut Stroe a preluat ieri mandatul de ministru al Tineretului si Sportului ..

0
338

Ministrul tineretului si sportului, Ionut Stroe, a declarat, marti, la conferinta de presa prilejuita de preluarea mandatului, ca prioritatile sale ca ministru sunt: regandirea rolului Ministerului Tineretului si Sportului si relansarea activitatii statului in domeniile sportului si tineretului.

La evenimentul de la sediul Ministerul Tineretului si Sportului au participat premierul Ludovic Orban si vicepremierul Raluca Turcan.

“Prima zona de interes pentru mine este finantarea. Pentru ca avem mari probleme in acest domeniu. Trebuie sa existe un mix de finantare din zona publica si privata si mi-as dori o lege a sponsorizarii modificata care sa cointereseze mediul privat sa aduca bani in sport. In plus, mi-as dori sa eliminam prevederile toxice ale Ordonantei 114, pentru ca inaintea ei, sportul romanesc isi gasea finantare in acele taxe de viciu, alcool, tutun si asa mai departe”, a spus noul ministru.

Acesta a precizat ca a observat o lipsa de planificare si de strategie generalizata in ambele domenii, sport si tineret. „Spun de la bun inceput ca activitatea acestui minister se va baza pe o strategie. Asa cum ne dorim o strategie pe fiecare sport in parte”, a adaugat Ionut Stroe.

“Ma bucur sa fiu astazi alaturi de voi, aici. Am tinut in mod special sa particip la instalarea oficiala a ministrului tineretului si sporturilor, domnul Ionut Stroe. Stiu ca sunt cateva lucruri foarte importante si anume: pregatirea pentru Campionatul European de Fotbal, caruia ii acordam atentie maxima posibila. De asemenea, pentru Olimpiada; aici, probabil, necesitatile de finantare sunt diferite, mai ales pentru disciplinele la care vom avea reprezentanti care intra in competitie.

De asemenea, cred ca sunt cateva lucruri aici de rezolvat. A vorbit domnul ministru de patrimoniul urias pe care il detine MTS si de care isi bate joc. Am fost in tot felul de locatii, lasate in paragina, care nu folosesc nimanui, active care, daca ar fi utilizate in mod inteligent, ar puterea sa genereze chiar si business-uri care sa poata sa finanteze domeniul sportiv. Nu mai vorbesc de ceea ce are nevoie fiecare sport – baza de pregatire, de antrenament. Sigur ca in ceea ce priveste sustinerea activitatii organizatiilor de tineret, si aici sunt cateva lucruri care trebuie lamurite, ca pastram, asa, o inertie de 30 de ani legata de niste structuri care s-au constituit in anii tulburi de dupa revolutie si care si-au pierdut orice reprezentativitate si care cumva trebuie clarificata. Evident, voi fi alaturi de domnul ministru si de federatii.

“Mens sana in corpore sano” – este o maxima foarte cunoscuta. Ar trebui sa incepem sa facem educatie si catre parinti, sa ii ajutam sa inteleaga ca practicarea unui sport inca de mic, de catre copii, nu numai ca duce la o structura fizica mai sanatoasa si mai de perspectiva, dar dezvolta o competitivitate de care omul are nevoie in viata. Pentru ca viata este o competitie si, daca nu incepi sa concurezi de mic si nu intelegi – competitie cu regulile, evident – ca trebuie sa fii competitiv, trebuie sa faci si performanta, dupa aceea inclusiv in viata adulta, in competitia de pe piata economica, in competitia de pe piata muncii /…/, omul are sanse mult mai mari daca are o pregatire sportiva si daca stie ce inseamna sa fii bun, sa tinzi spre primul loc.” a declarat premierul Ludovic Orban.

La evenimentul prilejuit de instalarea oficiala in functie a ministrului Ionut Stroe au participat mai multi presedinti de federatii sportive precum Vasile Citea (FR de Box), Elisabeta Lipa (FR de Canotaj), Razvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masa), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Natatie si Pentatlon Modern), Razvan Pircalabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastica Ritmica), Gheorghe Visan (FR de Volei), Norris Mageanu (FR Automobilism), Gabriel Toncean (FR Culturism), precum si presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping, Cristian Balaj si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu si secretarul general COSR, George Boroi. Pe partea de tineret, au fost prezenti Mihai Dragos si, din partea CTR, presedintele Gabriel Carnariu.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.