Ionut Stroe , deputat PNL Dolj : Evenimentul politic al anului il reprezinta vizita presedintelui Romaniei ,Klaus Iohannis in Statele Unite ale Americii

0
123

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de senatorul Mario Ovidiu Oprea și deputatul Ionut Stroe . Vizita presedintelui Romaniei ,Klaus Iohannis in Statele Unite ale Americii a fost subiectul discutat de Ionut Stroe iar Mario Ovidiu Oprea a discutat despre dezbaterea care trebuia sa aiba loc la Podari pentru construirea fabricii Clariant .

“Cu siguranta evenimentul anului politic aici in Romania si cel mai important eveniment inaintea campaniei electorale reprezinta bineinteles vizita presedintelui Romaniei ,Klaus Iohannis in Statele Unite ale Americii. Mai mult decat orice a reiesit in urma acestei vizite, din punctul nostru de vedere, increderea si respectul reciproc sunt doua elemente care au caracterizat o prietenie si o colaborare intre Romania si Statele Unite ale Americii care a atins un nivel pozitiv fara precedent. Asta este in mare masura si meritul presedintelui Klaus Iohannis care in cinci ani de zile a demonstrat ca politica externa se face pentru un stat european pentru un stat decent si si care cunoaste bine interesele.

Trei lucruri pe care as vrea sa le evidentieze inainte de a pune in valoare beneficiile directe ale Romaniei dupa aceasta vizita a presedintelui Statelor Unite ale Americii pe care mi l-as dori a fii de evidentiat. Prim aspect este faptul ca este a doua vizita a presedintelui Klaus Iohannis in decurs de doi ani in Statele Unite ale Americii, vocea din iunie 2017 care confirma practic aceasta apropiere aceasta incredere dintre Romania si SUA este un nivel de dialog si de lucru pentru ca a fost o vizita de lucru fara precedent iar aceasta vizita diplomatica a dat posibilitatea pentru prima oara in relatiile romano-americane ,a unui dialog cu un presedinte cat si cu guvern cu secretarul american.

Subliniez prezenta alaturi de presedintele Statelor Unite Donald Trump si a vicepresedintelui Pence, Secretarilor de la energie de la Aparare, reprezentantului SUA la Uniunea Europeana. Lucruri care din punctul nostru de vedere reprezinta relatia cu Statele Unite ale Americii. Evident ca ultimul lucru pe care as vrea sa subliniez este faptul ca in ciuda unor relatii sensibile de moment intre SUA si Uniunea Europeana presedintele Klaus Iohannis a reusit sa mentina la nivel diplomatic relatiile externe in ambele directii si un echilibru atat cu Uniunea Europeana cat si cu Statele Unite ale Americii. Iar summitul de la Sibiu urmat de vizita unde s-au reunit toti liderii Europei ,urmat de vizita la Casa Alba nu face nimic altceva decat sa confirme ca presedintele Klaus Iohannis este un exemplu de succes pentru o tara membra cu care la nivel diplomatic are relatii extrem de bune atat cu UE cat si cu Statele Unite.

Cu ce se intoarce presedintele Klaus Iohannis din vizita in Statele Unite ale Americii si care sunt beneficiile directe ale Romaniei urmare a acestui eveniment. Primul lucru si cel mai important este pentru prima oara in relatiile diplomatice romano americane. Cand subiectul vizelor subiectul ridicarii vizelor este clar pus pe masa dialogului. Atat in documente cat si in exprimarea publica si in comunicarea presedintelui american. Urmeaza bineinteles etapa Congresului dar in mare masura daca se va consemna clar in acest sens Congresul nu face nimic altceva decat sa sa continue sa investeasca in colaborarea si dialogul cu Romania cu mai multe state aspirante care se afla la acelasi nivel de colaborare cu SUA pentru eliminarea vizelor se intoarce de asemenea presedintele Klaus Iohannis cu mai multa securitate militara pentru Romania.”

Citeste si :  Senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Craiova : Guvernul Orban a luat 50 de masuri fiscale de sprijin, pe perioada pandemiei

Evident ca parteneriatul NATO , ca parteneriatul strategic cu Statele Unite modul in care contam pe teatrele de operatii intai pentru aparare sunt elemente care confirma ca in momentul de fata Romania se afla intr-o zona de securitate intr-o zona de pace si de ce nu chiar contribuie la acest lucru. Cu ce se intoarce presedintele din Statele Unite? Cu garantia ca Statele Unite ale Americii raman alaturi de noi in lupta anticoruptie si in zona independentei institutiilor din justitie. Independenta justitiei este un element definitoriu care nu face nimic altceva decat sa ofere garantii ca relatia noastra cu Statele Unite ale Americii este una stabila si una predictibila.” a declarat deputatul PNL Dolj, Ionut Stroe.

Citeste si :  Ionut Stroe (PNL): Finantare asigurata pentru centurile ocolitoare Slatina-Bals

Intreaga conferinta este disponibila aici :

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.