Ionut Stroe , Ministerul Tineretului si Sportului : Euro 2020 va avea loc la Bucuresti in cele mai bune conditii, asumate de statul roman

0
772

Astazi, 31 ianuarie, la Palatul Victoria, a avut loc sedinta lunara a Comitetului Interministerial de coordonare si organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020. Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a condus discutiile in cadrul reuniunii de lucru, impreuna cu Gheorghe Popescu, consilierul onorific al Premierului

Institutiile implicate in organizarea Euro 2020 si-au prezentat rand pe rand noutatile, respectiv stadiul in care se afla lucrarile, precum si progresul care s-a inregistrat in privinta acestora, de la ultima sedinta din luna decembrie.

“Marcam de aici, din sediul Guvernului, intrarea in faza finala de pregatire a EURO 2020, eveniment de maxima importanta pentru tara noastra. Dupa discutiile de astazi va pot reconfirma ca EURO 2020 va avea loc la Bucuresti in cele mai bune conditii, asumate de statul roman. In aceasta sedinta, Compania Nationala de Investitii (CNI) ne-a informat ca toate facilitatile necesare acestui important eveniment vor fi finalizate si vor fi disponibile in momentul inceperii turneului final. Suntem in linie dreapta cu tot ceea ce inseamna pregatiri. Pot anunta public ca toate scrisorile de garantie au fost implementate de partea romana. Intram in etapa operationala a acestui proiect, toate institutiile statului prezente azi aici sunt pregatite pentru acest eveniment, isi cunosc foarte bine rolul, stiu ce au de facut de acum incolo. UEFA si-a finalizat calendarul regulat de vizite in Romania pentru organizarea acestui Campionat European, ultima vizita a avut loc in luna ianuarie. Din acest moment exista prezenta permanenta din partea oficialilor UEFA in Romania pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregatesc acest eveniment. De asemenea, doresc sa precizez, pentru ca tot au fost discutii, ca linia ferata care leaga Aeroportul Otopeni de Gara de Nord si modernizarea Aeroportului Baneasa sunt in proces de implementare. Este practic un plus pe care autoritatile romane il aduc planului de mobilitate oferit la momentul angajarii la acest Campionat European. Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor nationale care vor juca la Bucuresti in cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogosoaia, Berceni si Voluntari. Stadioanele Steaua, Arcul de Triumf si Rapid din Capitala, aflate in prezent in constructie, vor putea fi adaugate ulterior pe lista propunerilor transmisa la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020 si vor fi arene de “tranzit” pentru echipele care vin, joaca si pleaca, asa cum este Austria”, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe.

Astfel, reprezentantii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor au anuntat ca la Aeroportul Baneasa lucrarile se desfasoara in ritm alert, dand asigurari ca pana la jumatatea lunii mai, Corpul A, Corpul B si zona centrala vor fi operationale pentru a putea fi folosite de echipele care vor juca la noi in tara. De asemenea, lucrarile la calea ferata Gara de Nord – Otopeni continua in ritm normal.

Reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal si ai Primariei Bucuresti au prezentat concluziile vizitei delegatiei UEFA, care a avut loc in Romania intre 13-15 ianuarie. De acum inainte va incepe amenajarea propriu-zisa a Arenei Nationale si sosirea personalului UEFA. Doi oficiali ai forului european, un venue manager si un director tehnic, si-au preluat deja atributiunile, de pe 3 februarie urmand sa fie un birou permanent de coordonare a competitiei la Arena Nationala.

Directorul general al Companiei Nationale de Investitii, Manuela Patrascoiu, a prezentat pe scurt stadiul lucrarilor la cele trei stadioane, dand asigurari ca lucrarile la Stadionul Steaua si Arcul de Triumf vor fi finalizate pana la 31 mai. Lucrarile avanseaza si la Stadionul Giulesti, unde in prezent s-au finalizat fundatiile.

La sedinta Comitetului Interministerial au participat reprezentanti la nivel de secretari de stat si directori ai institutiilor care, alaturi de Ministrul Tineretului si Sportului, sunt implicate in pregatirile pentru Euro 2020: Ministerul Sanatatii, Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Transporturilor , Infrastructurii si Comunicatiilor, Finantelor Publice, Muncii si Protectiei Sociale, Afacerilor Externe, Sanatatii , Mediului, Apelor si Padurilor, Afacerilor Interne. De asemenea, au fost reprezentanti si din partea Companiei Nationale de Investitii, ai Federatiei Romane de Fotbal, ai Prefecturii Municipiului Bucuresti, ai Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si ai Agentiei Nationale Antidoping.

Urmatoarea sedinta a Comitetului Interministerial de coordonare si organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020 va avea loc in luna februarie, la o data ce va fi stabilita ulterior.

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.