Ionut Stroe , Ministrul propus pentru Tineret si Sport : Romania va avea un guvern liberal de saptamana viitoare!

0
142

Ionut Stroe , Ministrul propus pentru Tineret si Sport ne-a raspuns la cateva intrebari . Primul subiect a fost audierea in comisia parlamentara , Ionut Stroe a primit aviz favorabil . O remarca totusi trebuie sa o mentionam , americanii au o zicală: un dolar investit în sport salvează trei dolari cheltuiţi în sistemul de sănătate. Al doilea subiect a fost audierile celorlalti colegi , au fost cele mai lungi audieri din istoria Parlamentului iar la unele comisii de specialitate au fost aduse vorbe grele de catre cei de la PSD .
Ionut Stroe ne-a explicat si o parte din planul lui in privinta sportului , iar una din prioritati este modificarea regulilor sponsorizarii pentru a stimula firmele sa se implice mai mult in sport. Inevitabil , ultima intrebare a fost despre ziua de luni cand parlamentarii au pe ordinea de zi investirea guvernului Orban .

1. Cum a fost audierea ta?
Ionut Stroe : A fost o discutie la concret despre solutii pentru tineret si sport, aplicata. Am reusit sa tinem departe politica si interesele partizane, lucru pe care mi-l doresc si de la mandatul meu. Am vorbit despre urgentele sportului romanesc, Euro 2020 si Olimpiada de la anul, dar si de o schimbare mai profunda in minster. Vreau sa lansam politici reale, politici de stat in domeniu. Vreau politica de stat, in nici un caz politizare. Vreau sa urmarim un benficiu social real in toate alocarile de fonduri. Astazi, ministerul este blocat intr-o logica de a muta banii dintr-o parte in alta, fara a mai urmari utilitatea.

Citeste si :  Fotbal : Biletele pentru EURO 2020 au fost puse in vanzare

2. Tu nu ai avut probleme cum au avut colegii tai. PSD a jucat ultima carte cu aceste audieri?
Ionut Stroe : Colegii mei propusi ministri s-au prezentat la audieri cu solutii bune, au aratat ca au o viziune. Toti. In cateva cazuri PSD a vrut sa faca un spectacol politic, dar nu i-a iesit. Dupa ce au stat 3 ani la guvernare si au intors toata tara pe dos, nu au dreptul sa vina sa pretinda ca sunt judecatori curati si nevinovati. Mai ales ca au trimis sa faca scandal, in Comisii, niste personaje deloc onorabile. PSD a ales aceasta cale pentru ca este compromis. PSD si-a jucat cartea timp de 3 ani si uitati unde am ajuns ca tara. Dintr-o majoritate confortabila, astazi, PSD a ajuns sa fie singur si izolat, necredibil.

3. Sportul romanesc este intr-o criza destul de mare. Este nevoie urgent de unele modificari. Ai deja un plan?
Ionut Stroe : Sunt doua mari prioritati: relansarea sportului de masa si banii pentru sport. Vreau sa crestem numarul de practicanti pentru a largi baza de selectie. E nevoie de gandire pe termen lung, nu se pot face miracole de azi pe maine. Pentru partea de bani, am prezentat in Comisii solutii care tin de finantare. E vorba mai intai de a corecta si de a repara ce a facut OUG 114 care a luat bani de la sport pe nedrept. Apoi e vorba de a realiza modificari la cadrul legislativ pentru a clarifica si simplifica modalitatile prin care poate fi finantata activitatea sportiva. In plus, imi doresc sa modificam regulile sponsorizarii pentru a stimula firmele sa se implice mai mult.

Citeste si :  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru face ordine dupa ce pensionarii s-au trezit cu pensiile diminuate

4. A ramas o singura zi pana la votul din Parlament. Inca probabil sunt discutii. Trece Guvernul Orban de votul din Parlament?
Ionut Stroe : Vad tot mai multi colegi si din partea stanga din Parlament care inteleg nevoia de a investi un nou Guvern. Cred ca va exista o majoritate care sa nu mai amane inevitabilul. PNL a fost singurul care si-a asumat sa nu lase tara necondusa – a oferit o solutie de tranzitie pana la alegeri, a negociat, a cautat interesul general. Iar urgente sunt multe: bugetul pentru 2020 trebuie facut, anul trebuie incheiat fara sa depasim deficitul, iarna bate la usa, comunele si orasele au nevoie de bani pentru investitii. Inclusiv pe zona de sport trebuie sa ne miscam rapid pentru a nu compromite Euro2020, respectiv munca sportivilor care vor merge la Olimpiada. Cred, asadar, ca Romania va avea un guvern liberal de saptamana viitoare care sa se ocupe de toate acestea.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.