Ionut Stroe (PNL): Finantare asigurata pentru centurile ocolitoare Slatina-Bals

0
438
ionut-stroe-pnl
Ionut Stroe (PNL): Finantare asigurata pentru centurile ocolitoare Slatina-Bals

Centurile ocolitoare ale oraşelor Slatina şi Balş, ultimele segmente din „Autostrada Piteşti-Craiova“ care nu aveau finanţarea asigurată, vor costa 254 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al PNL Dolj.

Ministerul Transporturilor a actualizat datele din Master Planul de Transport şi a dat o sursă clara și sigură de finanţare a acestui drum esenţial, atât pentru transportul nostru pe cel mai circulat drum dinspre sau înspre Craiova, dar în egală măsură pentru dezvoltarea economică a întregii regiuni conectate la autostradă. Sursa de finanţare este la fel ca la autostradă – Fondul European de Dezvoltare Regională, iar perioada de implementare va fi 2016-2018.
„Consider că existenţa unei reţele de transport rutier rapid este esenţială pentru oraşul nostru atât pentru atragerea investitorilor străini cât şi pentru menţinerea celor existenţi. De fapt, acesta este, după iniţierea autorstrăzii, al doilea semn, concret şi fără dubiu că autostrada în intregimea ei (incluzând centurile) se va construi în termenul stabilit de către guvernul Cioloș. Este un punct prioritar pentru dezvoltarea economică a Olteniei şi mă bucur că în sfârşit s-a înţeles acest lucru, mai ales in ceea ce privește zona noastră, aici unde costurile mari de transport şi deplasarea în condiții dificile a persoanelor sunt factori care ani la rând au descurajat investițiile economice și au condus la descreștere socio-economică treptată“, afirmă deputatul Ionuş Stroe.

Conform informaţiilor Ministerul Transporturilor, cele două centuri ocolitoare vor avea o lungime de 39,43 km, valoarea estimată este de 253,94 milioane de euro – fără TVA, iar perioada de implementare este 2016-2018.

Sa ne aducem aminte ca Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat la Craiova, că autostrada Craiova-Piteşti se va realiza din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. La acea perioada sa discutat si despre Centurile ocolitoare care acum sunt cele care prind contur in acte .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.