Ionut Stroe,deputat PNL : Partidul National Liberal isi asuma responsabilitatea formarii unei majoritati pentru o guvernare stabila si functionala

1
557

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Ionut Stroe, deputatul PNL Dolj. Principala tema a conferintei a fost motiunea de cenzura prin care PSD a fost scos de la Guvernare dar si care sunt pasii urmatori .

“Tema acestei conferinte de presa de astazi il reprezinta situatia politica la zi de dupa motiunea de cenzura care a avut succes saptamana trecuta. Motiunea de cenzura a aratat fara echivoc ca in acest moment Partidul Social Democrat a devenit un partid Expirat ,a devenit un partid izolat care a irosit increderea publica in care a fost investit acum trei ani si jumatate pentru ca nu a lucrat in interesul celor care i-au votat in mod democratic intr-o proportie extrem de mare ci in interesul structurilor de conducere si a unor privilegiati care au condus acest partid fiind de aproape trei ani de zile. Este reteta clasica in care iti folosesti toata increderea publica care a fost investit in decurs de trei ani de zile facand lucruri pe care sigur si n-a spus nimeni incepusem sa le apere.

Trebuie mentionat faptul ca succesul demersului motiunii de cenzura a fost generat de efortul Partidului National Liberal care in dese randuri si de data aceasta a avut succes . PNL a reusit sa adune suficienti parlamentari care sa puna capat guvernarii PSD dar acest efort bineinteles nu putea fi de succes fara a fi insotit de sprijinul unei largi si foarte diverse majoritati parlamentare care de data aceasta s-a alaturat demersului Partid National Liberal si bineinteles impreuna am avut succes tocmai datorita acestei diversitatii politice a parlamentarilor care am sustinut motiunea de cenzura.

Avem in momentul de fata cateva consecinte si concluzii imediate pe care as vrea sa le subliniez inca de la inceputul subiectului. Prima dintre aceste doua concluzii pe care vrea sa le prezint este faptul ca in momentul de fata ne aflam practic in zona unei imposibilitatii de a obtine un acord politic general pentru a declansa alegerile anticipate lucru pe care atat noi cat si cei de la PSD l-am invocat si l-am sustinut. Ar fi de preferat sa ne intoarcem in aceasta zona de preferat sa ne intoarcem la vointa publica la vointa cetatenilor dar tocmai datorita acestor diversitatii de opinii lucruri care s-au vazut evident la consultarile de la Palatul Cotroceni. Ne gasim in situatia in care nu se poate reseta spectrul politic si reprezentarea vointei publice in Parlament in acest moment.

Anticipatele trebuie sa o spunem pe fata nu sunt o prioritate pentru destul de multe grupuri politice in actualul Parlament al Romaniei si este evident ca nici Partidul Social Democrat nu doreste acest lucru.

Nu e suficient ca si PNL si trebuie sa o spunem cat se poate de direct. A trecut vremea. Viselor si a regimului politic. Nu e suficient ca PNL si PSD sa isi doreasca acest in acelasi timp.

Inca o concluzie care se poate distinge in urma acestor consultari este faptul ca nimeni nu isi mai doreste o guvernare PSD. Aceasta in concluzie cu un PSD izolat din afara cu opiniile partidelor parlamentare care au generat aceasta majoritate care a pus capat guvernarii PSD se intrevede se degaja in urma consultarilor de la Cotroceni posibilitatea unui acord politic larg pentru a avea un guvern de tranzitie spune presedintele. Eu as spune un guvern tip un Guvern suplu un guvern functional care sa asigure guvernarea acestei tari si redresarea ei pana in momentul in care vom avea alegeri sub o forma sau alta tocmai din acest motiv Partidul National Liberal s-a exprimat clar si limpede in sensul asumarii acestei guvernari in sensul asumarii unui program stabilit de o majoritate parlamentara sub forma unui acord politic si bineinteles una propune un premier si un guvern care sa asigure buna guvernare a acestei tari si stoparea derapajelor PSD pana in momentul in care vom reseta spectrul politic in Romania.

Evident ca acest acord politic care se intrevede trebuie asumat de cat mai multi in acest moment tocmai pentru a conferi stabilitate si functionalitate in legatura cu ce urmeaza pe agenda acestui guvern. Agenda din punctul nostru de vedere trebuie sa fie una supla transparenta bazata pe cateva proiecte. Nimeni nu cred ca in aceasta tara dupa ce am avut trei ani de domnie isi inchipuie ca grup guvern de tranzitie de cateva luni sa poata sa miste muntii din loc.

Dar daca exista responsabilitate daca exista cumpatare si decenta suntem siguri ca putem genera acest acord politic care sa stea la baza acestei guvernari. Este nevoie de acest acord politic care sa genereze aceasta majoritate si cred ca il putem avea. Au fost si probabil vor fi destul de multe discutii dar riscam odata cu aceste discutii sa pierdem timpul stiti bine este o resursa limitata nu ne permitem in acest moment in situatia in care PSD a lasat tara in situatie extrem de grea in care se gaseste sa pierdem sa pierdem timp sa generam instabilitate . Toti cei care am votat aceasta motiune de cenzura ne dorim inlaturarea Partidului Social Democrat care reprezinta un pericol si orice zi in plus. Acest partid aflat la guvernare prezinta un pericol pentru pentru aceasta tara. Vedeti bine exista temeri ca ultimul moment poate chiar luni guvernul lor sa dea cateva hotarari de guvern prin care sa se aloce inca o data altor interese bani si resurse publice in interes politic si in interes electoral catre clientela si cei din zona de administratie pe care i o stapanesc tocmai.

Nu ne permitem nici un fel de derapaj sau nici un fel de pierdere de timp sau de a expune aceasta tara unor pericole generate de anumite crize politice sau sau chestiuni instabile. Nu in ultimul rand am spus o de fiecare data o repetam si acum marele proiect politic al Partidului National Liberal pe termen mediu si lung este de a genera un stat care sa lucreze un interes pentru cetatean si mai putin in interes personal sau in interesul clientelei politice care in Romania din pacate s-a instaurat in ultimii trei ani si ceva din punctul nostru de vederea acest guvern tranzitoriu. Este sansa unei prime etape etape in ceea ce priveste utilizarea acestui stat. Acestea sunt lucrurile importante pe care le doream sublinia in acest moment in legatura cu asteptarile si solicitarile publice in aceasta tara .
Nu vorbim de taieri de personal , nu vorbim de taieri de venituri ale populatiei sunt lucruri propagandistice lansate in spatiul public de PSD . Vorbim despre sesizarea institutiilor si cand spunem acest lucru ne referim la eliminarea celor care platesc tribut intereselor politice mai mari si mai mari decat interesul public. Readucerea educatiei, decentei, competentei si a profesionalismului in institutii. Sunt nenumarate exemple in care oamenii pusi de acest partid au subjugat subordonat si din pacate inca subordoneaza institutiile publice care atentie creaza un interes comun de cetatean. Asta inseamna procesul prin care vom elibera aceste institutii de influenta nefasta a acestui partid.” a spus Ionut Stroe.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.