ISJ Dolj : Peste 79% din candidații la examenul de definitivat din judet, au promovat examenul

0
257

Procentul de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar în județul Dolj, este 79.27% (67.09% – 2022, înainte de contestații). Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 25 iulie 2023, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 130 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8.00, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Din totalul celor 164 de candidaţi cu lucrări evaluate, 130 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 2 candidați au fost notați cu 10 (zece): învățământ preșcolar- educatoare și limba și literatura engleză, iar 63 de candidați au primit note între 9.00 și 9.99; 65 de candidați au primit note între 8.00-8.99. De asemenea, 34 de candidați au avut note între 6.00 și 7.99.

Contestațiile se depun la centrul de examen Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 și 26 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 01 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.