Istoria ? Un amanunt neinteresant pentru Administratia PSD Craiova … Podul Stirbei un mic exemplu ..

0
450

Podul Stirbei este un mic exemplu despre cum isi bate joc Primaria Craiova si Administratia PSD Craiova de istoria acestui oras . Pentru edilul orasului nu exista istoria, exista decat campania electorala in care se afla de luni bune .

Nu putem sa ramanem indiferenti iar echipa Oltenia Mea a reusit sa aiba o prezentare excelenta a acestui pod :
„Construit in stil romantic si aproape identic cu podul suspendat din Parcul Buttes Chaumont din Paris, Podul Stirbei continua sa impresioneze prin frumusetea si soliditatea constructiei si acum, la peste 115 ani de la inaugurare.
Aceasta emblema romantica a orasului Craiova isi leaga existenta de cateva nume fara de care constructia nu putea fi realizata: Edouard Redont, arhitectul parcului, Ferdinand Arnodin, antreprenorul, primarul Nicolae Romanescu, inginerul Alfred Bellard – cel care a propus solutiile tehnice necesare construirii, G.Sohier – unul dintre constructorii podului, Petre Andreescu – fabricantul celor 250 000 de caramizi necesare podului, Victor Laugier – antreprenorul constructiei, Christian Markardt, vopsitorul podului, A. Dubrulle, cel care a realizat ancorajul cu bolturi metalice si nu in ultimul rand, inginerul craiovean N.N. Fratostiteanu, cel care a ajutat prin antrepriza sa, neremunerat, la finalizarea zidariei”

Mihai Firica , Presedinte al Comisiei de Cultura PNL Dolj a explicat pe pagina de socializare :
„O imagine care reflecta modul superficial in care se intervine pentru reabilitarea unor monumente in Craiova: un panou de celule fotovoltaice a fost amplasat pe Podul Stirbei (rebotezat de propaganda comunista in Podul suspendat) din Parcul Romanescu.
Atrag atentia asupra lipsei de receptivitate din partea administratiei PSD a Craiovei, atitudine manifestata repetat de primarul Genoiu si acolitii sai, la orice sugestie sau solicitare expresa din partea specialistilor sau a oamenilor de cultura in cele mai importante probleme edilitare. Un exemplu este cel al proiectului de reabiltare a intrarii secundare a Parcului Romanescu in care statuia Avantul (statuia cu cai, dupa cum e amintita de ignorantii din Primaria Craiova) semnata de Ion Jalea, creatie dedicata special pentru hipodromul din parc, va fi mentinuta pe locul in care a fost amplasata neinspirat in anii postdecembristi. In ciuda numeroaselor apeluri ale artistilor, primarul Genoiu a tinut mortis sa se realizeze un proiect de investitie pentru care se va plati o suma exagerata, care va contine solutii tehnice nepotrivite, precum un postament de beton pentru monumentul faurit de Ion Jalea si arbusti Tuia la intrarea unui parc natural. „

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.