ISU Dolj a intervenit in ultimele 24 de ore la 41 situatii de urgenta!

0
276

ISU Dolj a intervenit in ultimele 24 de ore la 41 situatii de urgenta! 1In ultimele 24 de ore, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia” al Judetului Dolj au fost solicitate la 41 situatii de urgenta dupa cum urmeaza:
► INCENDII – 11
∙ echipajele de pompieri, din cadrul Sectiei de Pompieri Bailesti, Detasamentului 1 Pompieri Craiova, Detasamentului 2 Pompieri Craiova, Garda de Interventie Pompieri Bechet, Sectia Pompieri Segarcea, Sectia de Pompieri Craiova si Detasamentului de Pompieri Calafat au fost solicitate sa intervina pe raza localitatilor Motatei, Malu Mare – sat Preajba, Calafat si Calafat – sat Basarabi, Urzicuta, Pielesti – str. Calea Bucuresti, Bailesti, Cotofenii din Fata, Craiova – str. Eliza Opran si Ianca – judetul Olt pentru localizarea si lichidarea a 7 incendii de vegetatie uscata, miriste si gunoaie menajere. In urma acestora au ars aproximativ 82 ha de vegetatie uscata si miriste, aprox. 10 t de gunoi menajer si aprox. 2,5 ha cultura de soia. Cel mai probabil acesta a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise.

View post on imgur.com

∙ 04.10.2018, ora 14.16, Sectia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata si miriste pe raza localitatii Macesu de Sus. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul era propagat si la o instalatie de irigat ce era amplasata pe terenul agricol. In urma acestuia au ars componente combustibile din completul instalatiei de irigat (4 roti, 8 reductoare, 4 motoreductoare si instalatia electrica aferenta acesteia) dar, si aprox. 35 ha miriste si vegetatie uscata. Cel mai probabil acesta a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise. La interventie a participat si Serviciul Voluntar al localitatii Macesu de Sus

Citeste si :  Caracatita DGASPC Dolj - Un fost fotbalist face parte si el din aceasta caracatita ..

► INTERVENTIILE SERVICIILOR VOLUNTARE PENTRU SITUATII DE URGENTA – 7
∙ 04.10.2018, ora 10.49, S.V.S.U. Negoi a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in com. Negoi.
∙ 04.10.2018, ora 12.58, S.V.S.U. Gighera a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in com. Gighera, sat Zaval.
∙ 04.10.2018, ora 13.05, S.V.S.U. Melinesti a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in com. Melinesti.
∙ 04.10.2018, ora 14.12, S.V.S.U. Dabuleni a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata si reziduuri menajere, in orasul Dabuleni.
∙ 04.10.2018, ora 15.00, S.V.S.U. Maglavit a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in com. Maglavit.
∙ 04.10.2018, ora 16.23, S.V.S.U. Castranova a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in com. Castranova, sat Puturi.
∙ 04.10.2018, ora 17.03, S.V.S.U. Dabuleni a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in orasul Dabuleni.

Citeste si :  ISU Dolj : STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ.

►ALTE SITUATII DE URGENTA – 1

In seara zilei de 04.10.2018, in jurul orei 21.00, Detasamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit in cooperare cu personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj pentru indepartarea unui roi de gargauni care isi facusera adapost in podul locuintei unei persoane din localitate Bralostita, reprezentand un potential pericol atat pentru locatari, cat si pentru vecini.
Interventia a fost una deosebita. Doi militari din cadrul echipajul CBRN, echipati in costume de protectie adecvate mediului in care actionau, au urcat in podul casei si au indepartat roiul de insecte, pe care l-au sigilat intr-un sac din material plastic.
In ultima perioada pompierii si jandarmi au actionat in comun la solicitarile venite din partea semenilor pentru inlaturarea cuiburilor de gargauni care, in anumite conditii, pot deveni agresive si ataca oamenii.

► 22 INTERVENTII ALE SERVICIUL MOBIL DE URGENTA REANIMARE SI DESCARCERARE astfel:
Asistenta medicala de urgenta aeriana – 2
Descarcerare – 1
Detasamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 2 interventii.
Detasamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A) – 6 interventii.
Sectia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 interventii.
Sectia de Pompieri Bailesti (E.P.A.) – 7 interventii.

Citeste si :  Craiova: Un tramvai a luat foc

Compartimentul Informare si Relatii Publice

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.