0
174

ISU Dolj : Comunicat de presa privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele hidrologice periculoase in data de 15.06.2018, ora 06.00 11. Situatia hidrologica si meteorologica
Sunt in vigoare Avertizarea hidrologica nr. 32 din 14.06.2018, emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti care instituie pentru paraul Teslui COD PORTOCALIU, fenomene vizate – scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE APARARE pentru intervalul 14.06.2018, ora 18.00 – 15.06.2018, ora 12.00 si Atentionarea meteorologica nr. 35 din 14.06.2018 emisa de Administratia Nationala de Meteorologie care instituie INFORMARE METEOROLOGICA, fenomene vizate – instabilitate atmosferica accentuata, cantitati de apa insemnate pentru intervalul 14.06.2018, ora 21.00 – 16.06.2018, ora 21.00.
2. Aspecte de interes operativ
Masuri dispuse :
Pentru monitorizarea si gestionarea situatiilor de urgenta ce se pot manifesta pe perioada valabilitatii Avertizarii hidrologice nr. 31 din 13.06.2018, in data de 13.06.2018, incepand cu orele 20.00, a fost activata grupa operativa la sediul ISU „Oltenia” al judetului Dolj;
Au fost transmise masuri de monitorizare catre toate comitetele locale pentru situatii de urgenta, riverane paraului Teslui si dupa caz executarea misiunilor de protectie si interventie;
S-a instituit permanenta la nivelul institutiilor cu atributii, componente ale Sistemului Local de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru gestionarea situatiilor de urgenta ce pot aparea in perioada vizata de avertizarea hidrologica;
Se mentine o permanent legatura cu primarii si sefii S.V.S.U. si cu celelalte institutii cu atributii, in vederea asigurarii viabilitatii cailor de transport si limitarii/inlaturarii efectelor negative ca urmare a manifestarii fenomenelor hidrologice;
3. Situatia operativa:
Craiova: – degajare 2 copaci cazuti pe carosabil
evacuare apa din 1 pasaj rutier si 2 gospodarii
IPJ Dolj a asigurat masuri de monitorizare si dirijare circulatie;
Politia Locala Craiova: monitorizarea principalelor puncte critice de la nivelul municipiului;
– Detasamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat sa intervina pentru extragerea unui autovehicul surprins de inundatii in zona de subtraversare cale ferata din mun. Craiova, str. Bariera Valcii. La sosirea garzii de interventie, autovehicolul era evacuat din zona inundata.
– Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru evacuarea apei din locuinta unei persoane, din mun. Craiova, Aleea I Primaverii, nr. 31.
– Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac cazut peste doua autoturisme, in mun. Craiova, bld. Dacia. La interventie a participat si un echipaj din cadrul R.A.A.D.P.F.L. Craiova.
– Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru evacuarea apei din zona de subtraversare cale ferata, din mun. Craiova, str. Bariera Valcii. La interventie a participat si o echipa de la Compania de Apa “Oltenia”.
– Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac care prezenta risc de prabusire pe bl. A13, din mun. Craiova, str. General Dr. Ion Cernatescu. La interventie a participat si un echipaj din cadrul R.A.A.D.P.F.L. Craiova.
– S.V.S.U. Filiasi a intervenit pentru evacuarea apei din doua gospodarii din orasul Filiasi.
– S.V.S.U. Calafat a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie din mun. Calafat, sat Ciupercenii Vechi.
– R.A.A.D.P.F.L. Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac cazut pe strada Independentei din mun. Craiova.
Situatia retelelor electrice:
La ora 22:00 nu exista consumatori intrerupti;

Citeste si :  Accident mortal la Isalnita

Compartimentul Informare si Relatii Publice

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here