ISU Dolj : In ultimele 5 zile echipajele de interventie au fost solicitate in 168 de cazuri

0
150

ISU Dolj : In ultimele 5 zile echipajele de interventie au fost solicitate in 168 de cazuri 1In perioada 22-27.12.2018, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia” al Judetului Dolj (ISU DOLJ) au fost solicitate la 168 situatii de urgenta dupa cum urmeaza:
► INCENDIU – 11
♦ 21.12.2018, ora 12.29, Sectia Pompieri Bailesti a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui T. S. in localitatea Galicea Mare. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la grinda de lemn din aproprierea cosului de fum. In urma acestuia a ars aprox. 1 ml. din grinda de lemn a acoperisului. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei scantei (cos de fum deteriorat).

♦23.12.2018, ora 02.15, Garda Interventie Pompieri Bechet a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui B. F. din orasul Dabuleni. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperisul anexei gospodaresti si la alte materiale si accesorii depozitate in aceasta. In urma acestuia a ars acoperisul anexei gospodaresti pe o suprafata de aprox. 100 mp, mobilier, patru lazi frigorifice, o motopompa, un atomizor si patru anvelope auto. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza efectului termic (aparate electrocasnice lasate sub tensuine).

♦ 23.12.2018, ora 16.27, Detasamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la reziduuri menajere in spatiul de dilatatie dintre blocurile G2 si G3 din mun. Craiova, str. Gogu Constantinescu. In urma acestuia a ars aprox. 300 kg reziduuri menajere. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza efectului termic (tigara).

Citeste si :  ZIUA CULTURII NATIONALE sarbatorita la Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman

♦ 23.12.2018, ora 21.04, Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperisul unei case, in com Sopot, sat Belot. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la intreaga locuinta. In urma acestuia a ars aprox. 60 mp acoperis casa. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza scanteilor.

♦ 24.12.2018, ora 01.03, Detasamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperisul unei case, in com Castranova, sat Puturi. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta la garajul si la acoperisul casei de locuit care se afla in apropierea acestuia. In urma acestuia a ars garajul pe aprox. 25 mp din lemn si cca. 3 mp acoperis casa, cu posibilitate de extindere la intreaga locuinta. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric neizolat corespunzator).

♦ 24.12.2018, ora 08.52, Detasamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa de locuit, in localitatea Maglavit, proprietatea lui M.J. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la o canapea cu posibilitate de propagare la intreaga anexa. In urma acestuia a ars o canapea de dormit si s-au degradat doua lazi frigorifice. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii inchise. La interventie a participat si S.V.S.U. Maglavit.

♦ 24.12.2018, ora 19.23, Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa gospodareasca (magazie), in com. Plesoi, str. Tudor Vladimirescu, proprietatea lui S.I. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la anexa. In urma acestuia a ars anexa gospodareasca pe o suprafata de aprox. 50 mp, aprox. 10 kg materiale textile, o masina de cusut si tocaria din lemn depozitata in anexa. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii inchise.

Citeste si :  Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

♦ 24.12.2018, ora 19.49, Sectia Pompieri Segarcea a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cosul de fum al locuintei lui A.B., din orasul Segarcea, str. Transilvaniei. In urma acestuia a ars funinginea depusa de cosul de fum. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei scantei (cos de fum necuratat de funingine).

♦25.12.2018, ora 13.24, Detasamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata (stufaris) pe raza com. Desa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la aprox. 50 ha vegetatie uscata (stufaris) in zona inundabila. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise. La interventie a participat si S.V.S.U. Desa.

♦25.12.2018, ora 17.31, Sectia Pompieri Craiova – Punctul de Lucru Filiasi a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.C. in com. Bradesti sat Bradestii Batrani. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperisul casei si la o anexa gospodareasca. In urma acestuia a ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aprox. 30 mp, materiale textile depozitate in podul acesteia si acoperisul unei anexe pe o suprafata de aprox. 10 mp. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui jar sau scantei (cos de fum deteriorat).

♦ 27.12.2018, ora 06.01, Detasamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M. I. in com. Bratovoesti, sat Badosi. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit si la acoperisul unei anexe. In urma acestuia a ars acoperisul casei pe o suprafata de aprox. 40 mp, mobilier si acoperisul unei anexe pe o suprafata de aprox. 15 mp. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza efectului termic (cos de fum deteriorat sau neprotejat termic fata de materiale combustibile).

Citeste si :  Ploua in autobuzele achizitionate de Primaria Craiova

►ALTE SITUATII DE URGENTA –1
♦ 21.12.2018, 13.03, Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu un echipaj pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil, in mun. Craiova, str. Fagaras.

► 156 INTERVENTII ALE SERVICIUL MOBIL DE URGENTA REANIMARE SI DESCARCERARE astfel:
Descarcerare – 2 interventii.
Asistenta medicala de urgenta aeriana – 3 interventii.
Detasamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 25 interventii.
Detasamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 4 interventie.
Detasamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A) – 43 interventii.
Detasamentul Pompieri Calafat (E.P.A) – 16 interventii.
Sectia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 20 interventii.
Sectia de Pompieri Bailesti (E.P.A.) – 17 interventii.
Sectia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 12 interventii.
Garda Interventie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 3 interventie

Compartimentul Informare si Relatii Publice

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.