ISU DOLJ : INTERVENTIE CONTRA CRONOMETRU A SALVATORILOR

0
114

Azi, 12.02.2020, in jurul orei 10.00, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a inregistrat un apel primit prin numarul unic de urgenta 112, prin care am fost anuntati ca, la scoala generala din localitatea Daneti, copiii dintr-o clasa prezinta stari de rau: ameteala, greata, stari de voma, etc. Imediat, la fata locului au fost trimise 3 autospeciale destinate transportului victimelor multiple, 1 autospeciala de prim ajutor medical, 2 ambulante SAJ si autospeciala de cercetare CBRN, activitatea la fata locului fiind coordonata de grupa operativa.

Ajunsi la locul interventiei, salvatorii au constatat ca este vorba despre 16 copii, dintre care 15 au fost incadrati in urgenta tip cod verde (stabil), iar unul la urgenta tip cod galben (prezenta dureri de cap, greata, voma, etc.). Pentru o evaluare mai ampla, toti minorii au fost transportati la dispensarul medical din localitate, unde li s-a acordat ajutor medical specializat, fiind totodata supusi unui control mai amanuntit al starii de sanatate. Investigatiile medicale au relevat ca toti cei 16 copii necesita sa fie trimisi la unitati spitalicesti din municipiul Craiova, cu autospecialele de la fata locului. Precizam ca, pe intreaga durata a interventiei, toti copiii au fost constienti, cooperanti si in afara oricarui pericol.

Citeste si :  Educatia nu conteaza pentru PSD : Gradinita din Comanicea !

Un al doilea apel de urgenta a fost primit la ora 11.44, anuntand ca la Spitalul Orasenesc Dabuleni s-au prezentat 9 copii prezentand simptome similare celor mentionate mai sus. Acestora li s-a acordat primul ajutor medical de urgenta de catre cadrele medicale din spital. La fata locului au fost trimise o autospeciala pentru transportul victimelor multiple, o ambulanta SAJ, autospeciala de cercetare CBRN, dar si grupa operativa a inspectoratului. Toti cei 9 copiii sunt constienti si cooperanti cu cadrele medicale, fiind transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

In ambele cazuri mai sus prezentate, echipa specializata in interventii la accidente chimice, biologice si radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta a efectuat masuratori la fata locului pentru a determina eventuala prezenta a unor substante periculoase, precum si valorile de concentratie in aer asociate. In urma efectuarii masuratorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezenta vreunei substante periculoase.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.