ISU Dolj : Miercurea sirenelor – Bilantul exercitiului aferent lunii iunie

0
327
ISU Dolj : Miercurea sirenelor - Bilantul exercitiului aferent lunii iunie 1
ISU Dolj : Miercurea sirenelor – Bilantul exercitiului aferent lunii iunie

In data de 06.06.2018 (prima zi de miercuri a lunii iunie), in intervalul orar 1000-1100, s-a desfasurat exercitiul national de alarmare a populatiei, intitulat Miercurea Sirenelor.
Scenariul exercitiului a vizat instiintarea autoritatilor administratiei publice locale si a operatorilor economici care detin sisteme de alarmare despre probabilitatea producerii sau producerea unor atacuri aeriene in zona de competenta si verificarea functionarii sistemului de alarmare publica prin actionarea tuturor sirenelor electrice si electronice, la introducerea semnalului “Alarma la dezastre”.
Mai exact, ca urmare a precipitatiilor abundente cu caracter torential, s-au produs scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, determinand astfel inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe majoritatea raurilor din judet. S-a decis alarmarea populatiei ca urmare a probabilitatii foarte mari de producere a unei situatii de urgenta in zona de competenta.
S-a decis alarmarea populatiei ca urmare a probabilitatii foarte mari de producere a unei situatii de urgenta in zona de competenta.
La nivelul judetului Dolj, alarmarea s-a executat astfel:
-Numar de localitati verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercitiului: 5
-Numar de sirene verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercitiului: 17, toate sirenele verificate au fost functionale.
-Numar de persoane care au actionat sirenele de alarmare publica in comanda locala:

Citeste si :  Cod galben de ceata si ghetus in judetul Dolj si alte 19 de judete!

Municipii -14, Orase – 6, Comune – 104, Operatori economici – 18.
Timpul mediu de raspuns pentru actionarea sirenelor de alarmare:
-la actionare centralizata (din dispeceratul ISU Dolj): 2 minute;
-la actionare locala (de la cofretul sirenei): 3 minute.
Localitati alarmate din dispeceratul ISUJ Dolj: Calafat, Bailesti, Bechet, Dabuleni, Filiasi, Bistret, Carna, Calarasi, Catane, Celaru, Ciupercenii Noi, Cotofenii din Dos, Desa, Ghidici, Gighera, Giubega, Macesu de Jos, Negoi, Ostroveni, Piscu Vechi, Poiana Mare, Rast, Scaesti.

Citeste si :  Alerta Meteo: Craiova si alte 20 de judete COD GALBEN

Concluzii
Comparativ cu antrenamentele anterioare, s-a constatat o imbunatatire in ceea ce priveste timpul de raspuns pentru actionarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat actionarii mijloacelor de alarmare de la localitatile din judet fiind in masura a executa intr-un timp mai scurt alarmarea populatiei.

Compartimentul Informare si Relatii Publice

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.