Jandarmeria a blocat accesul spre sediul central al PSD. Ameninta cu interventii in Piata Victoriei

0
475

Cateva zeci de persoane se afla in Piata Victoriei, cu doua ore inainte ca mitingul de protest sa inceapa oficial. Acestea scandeaza lozinci anti-PSD. Jandarmeria a blocat deja accesul spre sediul central al PSD, spre bulevardul Kiseleff.

Sunt numerosi particpanti care afiseaza celebrulmesaj „Muie PSD”. Jandarmeria a blocat accesul spre sediul PSD si anunta ca echipaje de jandarmi vor incepe sa actioneze printre protestatari.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Georgian Enache, a anuntat sambata ca in Piata Victoriei au fost instalate dispozitivele de protectie, in mod gradual, urmand sa intre si efective de jandarmi.

„Au fost instalate dispozitivele initiale, cele pe care suntem obligati sa le facem conform legii, si anume: dispozitive de protectie care sa delimiteze spatiul in care se va desfasura activitatea publica. Aceste panouri de protectie, cum le numim noi, au rolul de a limita pe cat posibil ca celelalte activitati cotidiene care se desfasoara in acest nod rutier foarte important in Capitala sa decurga in mod firesc. Nu au alt rol decat acela de a asigura si protectie impotriva unor accidente care se pot intampla, avand in vedere ca traficul rutier este in continuare in desfasurare”, a spus Enache la punctul de informare publica organizat de Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti in Piata Victoriei.

El a spus ca „dincolo de aceste dispozitive, in mod gradual, vor intra si efective de jandarmi, acele patrule de dialog”.

„Totodata, in punctele principale de acces catre Piata Victoriei vor fi instalate si niste filtre cu rolul de a monitoriza persoanele care intra, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase, care au (…) recuzita deosebita. Rolul acestor filtre, vreau sa fiu foarte bine inteles de la bun inceput, este acela de a preveni patrunderea in zona in care va avea loc adunarea publica, in zona in care se vor afla oamenii cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune in pericol viata cetatenilor”, a precizat Georgian Enache.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/498069221020337/

Acesta a facut un apel ca participantii la miting sa nu poarte asupra lor bagaje voluminoase.

„Colegii mei vor fi atenti, in mod deosebit, la persoanele care au asupra lor bagaje mari. Nu este o interdictie sa vina persoanele insotite de aceste bagaje, insa este o recomandare de a nu face acest lucru. Tinem cont de contextul international in care e desfasoara astfel de adunari publice. Trebuie sa ne luam toate masurile, astfel incat sa prevenim introducerea in zona delimitata de obiecte cu potential riscant la adresa integritatii fizice a persoanelor”, a mai spus reprezentantul Jandarmeriei.

Georgian Enache a reiterat disponibilitatea Jandarmeriei pentru „o comunicare deschisa si transparenta cu participantii si cu organizatorii”.

„Incepand cu ora 17,00, urmeaza sa se desfasoare o alta adunare publica. Avem si in acea zona si vor fi instituite dispozitive, la fel, cu rol preventiv, cu rol de a asigura o transparenta si o comunicare eficienta cu cei care participa, in scopul prevenirii oricaror situatii. Nu au fost inregistrate pana la aceasta ora incidente. Ne dorim nici sa nu avem parte de ele, dar trebuie sa ne luam toate masurile de precautie pe care legea ne obliga sa le luam”, a mai spus Georgian Enache.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.