Jandarmeria : Nu ne vom confrunta cu cetatenii ! 1Numarul jandarmilor care vor fi prezenti, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piata Victoriei va fi dimensionat gradual in functie de numarul protestatarilor, reprezentantii Jandarmeriei precizand ca fortele de ordine nu se vor confrunta cu cetatenii

Autoritatile nu vor sta impasibile in fata manifestarilor care sunt in afara cadrului legal, a declarat seful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru.

“Jandarmeria nu va face estimare a numarului de participanti, nu avem obligatia legala. Sunt afirmatii, indemnuri la violenta, ura si intoleranta, amenintari cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritatile nu tolereaza astfel de atitudini, nu acceptam insubordonarea civica si violenta. Toti cei care vor lansa mesaje de instigare vor raspunde. Jandarmeria Romana nu se confrunta cu cetatenii, noi asiguram ordinea, siguranta manifestantilor si a celorlalti . Recomandam tuturor sa se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o institutia apolitica, nu suntem trupe pretoriene”, a anuntat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, sef comunicare Jandarmeria Romana.

Citeste si :  Primarul PSD din Podari dezinformeaza total si arunca vina pe ziaristi ... Probele video si foto sunt destul de clare !

Reprezentantii Jandarmeriei le cer manifestantilor sa protesteze pasnic.

“Scopul misiunilor este de a asigura un climat de ordine publica. Dispozitivul nostru va fi dimensionat gradual in functie de numarul de persoane din spatiul public. Daca va fi nevoie de suplimentare, o vom face. Recomandarile noastre catre oameni sunt sa adopte un comportament civilizat, sa respecte indicatiile jandarmilor, sa evite conflictele si sa anunte comportamentele antisociale. La ultimele evenimente au fost incidente cu fortele de ordine.

Citeste si :  Antena 3, sfasiata de razboiul din PSD. Scandal in premiera intre Ciuvica si Firea

Am avut jandarmi muscati, zgariati, loviti. Nu ne facem singuri dreptate. Jandarmii au obligatia de a sanctiona comportametele antisociale. Solicitam sa nu vina cu bagaje voluminoase, iar cei cu copii sa stea la departare de cei cu comportament antisocial. Exista mereu un grup restrans care provoaca. Sa se delimiteze de grupurile acestea. Cu totii vrem sa ajungem sanatosi acasa”, a declarat Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Primaria Capitalei a anuntat ca protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discutii privind organizarea manifestarii au refuzat sa semneze protocolul aferent si „sa-si asume raspunderea”, institutia subliniind ca o simpla notificare este nula din punct de vedere legal.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.