Jandarmii judeteni si-au evaluat activitatea anului trecut

0
144

Jandarmii GJMb Craiova asigura masurile de ordine la meciurile de sambata

Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Mihai Bravul ” Dolj si-a prezentat bilantul anului 2018, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta de comanda unitatii – inspector sef grl. de brigada Constantin Florea, prim – adjunctul col. Laurentiu Vinturis si adjunctul col. Ionel Patru. Sunt indicativi care au crescut, dar, in general, Doljul a fost lipsit de evenimente deosebite. Pentru acest an, sunt in derulare proiecte cu finatare europeana nerambursabila.

In anul precedent, misiunile de asigurare a ordinii publice au crescut cu 3,2% fata de 2017, un trend ascendent fiind si in constatarea faptelor penale si contraventionale, cu 41,6%. „De remarcat este faptul ca, in perioada de referinta, in urma sedintelor de analiza si orientare, in functie de amenintarile, riscurile si vulnerabilitatile prognozate, dispozitivele specifice de asigurare a ordinii publice au fost permanent adaptate si dimensionate, iar ca urmare a implementarii conceptului de dialog si comunicare si a masurilor preventiv – descurajatoare, nici in acest , la nivelul unitatii nu au fost desfasurate actiuni de restabilire a ordinii publice”, a precizat grl. de brigada Constantin Florea. Scaderi au fost la apelurile de urgenta 112, cu 11%, precum si la sanctiunile aplicate in domeniu – 22,6%. O crestere cu 11,1% s-a constatat la delictele silvice, una usoara, 1,1%, fiind la mandatele de aducere. Au fost mai putine fapte constatate la consumul ilicit de droguri, dar cantitatea de substante interzise ridicata a fost mai mare cu aproape 81%. Cea mai mare crestere a fost la confiscarea tigaretelor de contrabanda, cu 152%. IJJ Dolj asigura paza a 27 de obiective de importanta deosebita, a transporturilor de valori, a conductelor de transport produse petroliere. Inspectorul sef Constantin Florea a mai spus, in premiera, ca este in plin proces de operationalizare un dispecerat zonal si monitorizarea a tuturor obiectivelor aflate in raza de competenta.

Patru dintre cadrele IJJ au fost medaliate, pentru merite deosebite, unele dintre ele cu impact international. Astfel, plt . adjt. Stanel Stanescu, a fost decorat de Presedintele Romaniei cu Medalia „Barbatie si Credinta pe timp de razboi”, de emisarul ONU pentru misiunea din Kosovo si de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu Emlema de Onoare a MAI cu insemn de razboi. Subofiterul a participat la misiuni in Kosovo, intre 2005 – 2010, in 2008, transportand, intr-un mediu ostil, 20 de militari de diverse nationalitati, salvandu-i. Lt. col. Catalin Badulescu a primit laude din partea NATA si Emblema de Onoare a MAI pentru misiuni internationale, deoarece, in 2015, in Afganistan a descoperit la reteau de securitate cibernetica din tara amintita. Plt.maj. Ionut Pislan a fost decorat de ministrul Carmen Dan si a fost avansat inainte de termen, deoarece a salbat doi copii din apele inghetate ale unui lac de langa Filiasi. De asemenea, Emblema de Onoare a MAI a primit-o si slt. Liviu Dumitrascu, acesta salvand un copil de aproape sapte ani, care plecase de mai bine de 24 de ore de acasa.

Citeste si :  Craiova a participat la Campania Let’s Do It, Romania!

Un obiectiv al conducerii unitatii a fost atragerea de fonduri europene nerambursabile, prin implementarea unor proiecte. Astfel este in curs de finantare proiectul „Prevenirea incendiilor forestiere in regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Bulgaria)”, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj (lider de proiect) si ISU Dolj, in valoare de 500.000 de euro. Altul este „Bune practici in lupta impotriva contrabandei cu tigarete, pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene”, bugetul , de peste 60.000 de euro fiind deja aprobat, parteneri fiind atit strucruri ale MAI din tara, cat si din Bulgaria si Republica Moldova, precum si ai DIICOT si Directiilor Regionale Vamale. Se asteapta evaluarea finala pentru proiectul de „Cresterea Eficientei Energetice, rea bilitarea si modernizarea instalatiilor pentru transportul agentului termic si a apei calde menajere”, la una dintre cladiri, bugetat la peste 2,2 milioane de lei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.