JOHANN STRAUSS ENSEMBLE canta in Craiova la GALA FILARMONICII OLTENIA

0
91

Gala Filarmonicii Oltenia reuneste marti, 17 decembrie, de la ora 19:00, JOHANN STRAUSS ENSEMBLE din Viena si SIMFONICUL CRAIOVEAN, sub bagheta reputatului dirijor RUSSEL MCGREGOR. 115 ani de la infiintarea SOCIETATII FILARMONICE DIN CRAIOVA si 15 ani de la primul concert sustinut in Romania de JOHANN STRAUSS ENSEMBLE marcheaza o dubla sarbatoare care va aduce numeroase surprize muzicale pentru melomani. La acest eveniment aniversar sunt invitati reprezentanti ai administratiei publice locale si personalitati ale vietii culturale craiovene.

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, DE 15 ANI TURNEE IN ROMANIA
Johann Strauss Ensemble a cucerit publicul din Romania, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang, aplaudata cu entuziasm de spectatorii de pe toate meridianele. Concertele sustinute in Romania au inclus intotdeauna numeroase lucrari in premiera, iar in acest an, unul festiv, mai mult ca sigur vor fi numeroase surprize muzicale.
Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza intr-o buna parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist al Johann Strauss Ensemble, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In acompaniamentul ori sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete internationale ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

ZIUA FILARMONICII OLTENIA CRAIOVA – 115 ANI DE LA INFIINTARE
La data de 17 decembrie 1904 a avut loc loc primul concert public cu orchestra si cor, sub conducerea dirijorilor C. Gaudy si Elie Mihailescu, solisti fiind Valeria Graepel si I. G. Mayer. Acest eveniment atesta infiintarea actualei Filarmonici. La inceput, Societatea Filarmonica din Craiova s-a afirmat prin ceea ce organizatorii numeau “serate” (bilunare si cu caracter cameral), organizate in incinta Salonului „Minerva” si la Baile Comerciale.
Peste 80 de instrumentisti profesionisti formeaza Orchestra Simfonica; repertoriul acestui reputat ansamblu cuprinde capodopere ale muzicii simfonice si vocal-simfonice (misse, oratorii, cantate, requiemuri), bijuterii muzicale, jazz simfonic, rock simfonic, concerte in spatii neconventionale, acoperind o perioada istorica ampla, din baroc pana in zilele noastre. Permanent preocupata de acuratetea interpretarilor, constant apreciata de public si de critica muzicala, Orchestra Simfonica a Filarmonicii „Oltenia” Craiova a fost invitata sa sustina concerte pe cele mai importante scene din Romania si a intreprins turnee de mare succes in Franta, Italia, Germania, Olanda, Spania, Elvetia, Gibraltar, Bulgaria, Republica Islamica Iran, Grecia, Coreea de Sud.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Accident cu o victima, pe Calea Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.