Jos Cenzura ! Teatrul Excelsior n-a vrut un clip cu protestele, la un eveniment al revistei DoR ..

0
373

Jos Cenzura ! Teatrul Excelsior n-a vrut un clip cu protestele, la un eveniment al revistei DoR .. 1Chiar daca nu tine de Craiova sau Dolj ceea ce urmeaza sa spunem tine de Romania care de multe ori nu are puterea sa ramana o tara corecta si care sa recunoasca adevarul asa cum este el ..

Cenzura inca exista in aceasta tara in diferite forme iar un exemplu de cenzura este prezentat aici !

Un film de cinci minute a dus la anularea unui eveniment. Teatrul Excelsior, locul în care urma să se desfășoare un eveniment al revistei DoR, a considerat nepotrivit un filmuleț despre protestele din februarie.

Într-un mesaj scris, conducerea instituției, finanțată de la bugetul primăriei Capitalei, a considerat că respectivul clip „frizează sfera politică”. Jurnaliștii Dor au spus să refuză să se cenzureze și au decis să amâne evenimentul de astăzi pentru o altă dată. 

Revista DOR („Decât o Revistă”) urma să organizeze în această seară de la ora 19.00, DoR Live: Revista prinde viață, un eveniment în care erau inserate momente de toate felurile: citiri, interpretări, muzică live, scurtmetraje, dans și teatru. 

Printre clipurile video era programat și un colaj cu imagini de la protestele din februarie (video, la sfârșitul textelor).

Conducerea revistei a fost informată, cu o zi înainte de eveniment, că momentul video e „nepotrivit”. 

Tudor Chirila are o postare pe facebook : Doamna Gabriela Firea felul în care înțelegeți să cenzurați orice ține de amintirea protestelor din ianuarie-februarie îmi aduce aminte de tovarășa Suzana Gâdea. Reflexele astea de cenzură ceaușistă n-o să vă ducă nicăieri. Ar trebui să le explicați subordonaților dumneavoastră din conducerile instituțiilor de spectacole că înainte să invoce argumentul penibil al “culturii depolitizate” ar trebui să-și amintească că ei sunt numiți politic și că una din problemele instituțiilor de spectacole din România este tocmai politizarea lor prin favorizarea și angajarea celor loiali sistemului.

Intreaga postare este aici :

Clipul care a creat „probleme” la Teatrul Excelsior, în continuare:

Sursa acestui articol Pagina de Media !

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.