Județele care intră în scenariul verde – Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

0
264

Mai multe judeţe din România reuşesc să rămână în scenariul „verde” pentru a doua zi la rând. Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sălaj şi Suceava sunt cele şase judeţe care înregistrează o rată de infectare mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Cel mai bine stau Harghita, cu o incidenţă de 0,95, şi Gorj, cu 0,97. Restaurantele şi cafenelele pot funcţiona la 50% din capacitate şi în interior, precum și sălile de teatru sau de cinema.

Citeste si :  Oficialii CNCAV trag semnalul de alarmă : În Europa rata de infectare s-a dublat în mai multe state

Numărul mic de cazuri ar putea veni şi de la numărul mic de teste făcute. În Gorj se fac 4.200 de teste într-o lună, iar în Dolj 370 teste pe zi, în condiţiile în care în tot judeţul locuiesc 680.000 de locuitori.

Comparativ, în Cluj, unul dintre judeţele cu cea mai mare incidenţă, se fac 3.000 de teste într-o singură zi.

Criteriile luate în calcul pentru carantinarea unei localităţi sunt o tendință crescătoare a îmbolnăvirilor pentru ultimele 14 zile; rata de infectare peste nivelul de alertă (trei cazuri la mie); personal insuficient pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice;
personal sanitar insuficient în spitalele care asigură asistenţa pacienţilor; gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile Covid, cât şi ATI.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.