Alegeri Prezidentiale : Judetul Dolj ,campion la sesizari consemnate in ziua alegerilor

0
109

Astazi, 10 noiembrie, ora 15.00, la sediul MAI, a avut loc o declaratie de presa sustinuta de purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-sef de politie Monica Dajbog, avand ca tema misiunile structurilor ministerului pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei din 10 noiembrie 2019.

Redam, in continuare, declaratia purtatorului de cuvant al MAI:

“Pana la aceasta ora, procesul electoral la nivelul intregii tari s-a desfasurat fara probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Citeste si :  Pensionarii retrasi din MAI si MAPN au venituri cu 18% mai mari fata de anul precedent

Ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel Vela, este in permanent contact cu Centrul National de Conducere Integrata al MAI, unde se monitorizeaza situatia din fiecare judet cu privire la desfasurarea votului.

La nivelul Centrului sunt analizate si operate toate sesizarile cu privire la posibile incidente electorale si modul de solutionare, informatiile fiind colectate in timp real prin intermediul centrelor operationale din teritoriu.

Pentru prima data in timpul unor alegeri, Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a invitat jurnalistii in Centrul National de Conducere Integrata al MAI, astfel incat sa prezente imagini pe parcursul intregului proces electoral si sa prezinte opiniei publice modul nostru de lucru.

Citeste si :  Dragnea vrea in puscaria de lux ! Fostul sef al PSD vrea sa fie mutat la singurul penitenciar de cinci stele din Romania

Este important ca toti cetatenii sa stie ca suntem vigilenti si reactionam rapid si eficient pentru a-i proteja si a asigura un proces electoral legal si democratic.

Pana la aceasta ora, au fost inregistrate 61 de sesizari privind evenimentele electorale, cele mai numeroase fiind consemnate pe raza judetelor Dolj (11 evenimente), Giurgiu (5), Mehedinti (4), Olt (4) si in Municipiul Bucuresti – 5 evenimente.

Din numarul total de evenimente sesizate, jumatate nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizari au fost de frauda electorala, sfatuirea in ziua votarii a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit candidat, comercializarea si consumul de bauturi alcoolice in spatiul de protectie

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.