Astazi in Sala Polivalenta a avut loc o conferinta de presa la care au participat Antrenorul Ionuț Pucă împreună cu Campionii Europeni Alin Ionuț Iancu și Ștefan Sandu .
Cei trei au discutat despre performantele de la Campionatele Europene de Kempo care au avut loc in Antalya, Turcia.
Antrenorul SCM Craiova a explicat ca performanta este una foarte mare. Romania a ocupat primul loc la finalul Europenelor din acest an. Ca si la Mondiale, lotul national reuseste sa ocupe prima treapta a podiumului.
“Această competiţie s-a desfăşurat în perioada 7-14 octombrie, în Turcia şi a cuprins mai multe probe la care sportivii noştri au participat. Dacă pe Ionuţ Iancu îl ştiţi deja de la numeroasele competiţii, aici, la acest European a participat şi Ştefan Sandu. El a venit după un an şi jumătate de experienţă şi rezultate în cadrul CN de Kempo. Pentru noi, această experienţă cu Ştefan este bună, dar şi de îmbunătăţit. Vrem pe viitor să participe şi la Campionatele de MMA. Este foarte deschis, se adaptează rapid, îi place şi partea de sol, aşa că e posibil ca la următoarea competiţie să lupte pe mai multe „fronturi“.
Noi ne stabilim ţintele şi mergem la sigur. Nu punem, totuşi, presiune pe sportivi. Iancu ştie exact ce vrea, iar argintul nu este pe placul lui. După această perioadă trebuie să ne fixăm o altă perioadă de recuperare. Am avut parte de muncă continuă, atât fizică, cât şi psihică. Mereu aducem îmbunătăţiri din toate punctele de vedere. Noi aici am vorbit strict despre secţia de la SCM, dar lotul naţional al României a fost mult mai mare. Îmbucurător a fost că ne-am clasat din nou pe locul întâi ca ţară, cum a fost şi la Mondiale.
La finalul anului urmează finala Dinamite Show, iar noi suntem obişnuiţi să câştigăm. În data de 4 noiembrie avem CN de Kempo full, iar pe 21 CN de Kempo K1. Apoi, pe 26 noiembrie, în Italia, doi sportivi juniori vor debuta în galele profesioniste, iar un senior va lupta pentru un titlu european“, a declarat Ionuţ Pucă.
Ionut Puca este de părere că tinerii sportivi au nevoie sustinerea autoritatilor nationale. Antrenorul a taxat una dintre deciziile luate de Agenția Sportului care face referire la juniori.
„Noi reprezentăm cu mândrie atât zona în care locuim, cât și țara. Obiectivele noastre nu se opresc aici. Suntem abia la începutul muncii noastre. Iancu împlinește 25 de ani și e abia începutul pentru el. Medaliile câștigate de el fac parte dintr-o mare echipă națională, cea de Kempo, care reprezintă la cel mai înalt nivel România. Este vorba și despre o altă recunoaștere. Acești juniori și acești copii încă nu pot să își primească bursele de merit din cauza unor factori de decizie din cadrul Agenției Sportului, care i-a exclus și a mers doar pe direcția Jocurilor Olimpice, fără să realizeze că, de fapt, chestiunea aceasta cu Olimpiada este privată, nu una de stat. Noi, pentru familii, suntem niște vizitatori. Tocmai pentru a reuși să reprezentăm și zona noastră și țara la cel mai înalt nivel”, a adaugat Antrenorul Ionuț Pucă.
Stefan Sandu a avut prima experienta internationala la Europenele din acest an. Totusi sportivul craiovean a luptat la două probe, semi-contact şi full-contact, câştigând, la final, medaliile de aur.
„Mă pregătesc de competiţiile internaţionale de un an şi jumătate, de când am intrat în lumea kempo-ului. Am fost alături de Iancu şi ceilalţi colegi din lot. Siguranţa celorlalţi mi s-a transmis şi mie şi am avut mult mai multă încredere în ceea ce făceam. Am analizat adversarul şi am fost sigur că îl pot învinge. La antrenamente, pregătim foarte bine toate detaliile necesare, amănuntele, strategiile. Pot spune că străinii nu sunt mai buni decât românii. Noi suntem mai ambiţioşi, muncim mai mult. Iranienii sunt o excepţie, sunt buni pe sol şi au venit clar pentru câştig la acel European“, a declarat Ştefan Sandu.
Alin Ionuț Iancu a explicat o parte din problemele cu care se confrunta dar si diferenta dintre sporturi ..
„Nu am timp de pauză. Sunt concentrat pentru europene. În timpul acestui an, după moartea tatălui meu, a fost nevoie să lupt. Nu avem scuze, nu avem pauză. Lumea nu vede lucrurile astea, lumea nu vede orele de antrenament, nu vede frustrările sau toate sacrificiile. Lumea nu apreciază ceea ce facem noi. Noi practicăm un sport foarte complex. Stau mult pe rețelele sociale, pentru că trebuie să ne promovăm singuri. Sportul pe care noi îl facem nu este atât de apreciat cum este în afară. Aici pot să vă dau un exemplu foarte clar și nu vreau să intru în detalii. Noi facem un sport complet.
Ne folosim de alergare, facem și sprinturi și sală de forță, ceea ce face orice sportiv. În schimb, noi primim niște pumni în cap. Eu, ca sportiv, pot să mă pliez pe orice sport, în schimb, restul sportivilor nu pot să vină să își ia pumni și picioare în cap cum îmi iau eu. De aceea, eu fac un apel către toți oamenii care ne urmăresc. Să vă uitați puțin și către sportul nostru. Ne luptăm cu mâinile rupte, ne luptăm cu fisuri pe oase, cu dureri musculare. Nu ne vedem familiile. Poți să ieși cu o comoție cerebrală. Poți să nu mai ajungi acasă, să îți vezi familia. Să vă uitați și către noi, suntem și noi aici, suntem sportivi, mult și facem multe sacrificii”, a spus Alin Ionuț Iancu.
Despre Campionatul European de Kempo, sportivul craiovean a declarat :
„Au fost probe de semi-kempo, knockdown, „submission“, full-kempo. Nu am putut lupta chiar la toate, asta e clar, pentru că nu ne-am obişnuit încă în totalitate cu acest stil de luptă. Eu am luptat la „submission“, ceea ce cuprinde un fel de lupte greco-romane şi am avut încă două competiţii la full-kempo, pe Euro-Asia şi Europa, unde am un argint şi un aur. Full-kempo înseamnă lupta în picioare cu proiectare la sol, plus faptul că trebuie să menţi adversarul la sol timp de 20 de secunde. A fost destul de greu să mă acomodez la lupta de sol.”
Views: 0